Ekonomi 8 yıl önce bin 500 TL yatıranın bugün 64 bin TL'si oldu

8 yıl önce bin 500 TL yatıranın bugün 64 bin TL'si oldu

Paylaş
8 yıl önce bin 500 TL yatıranın bugün 64 bin TL'si oldu

8 yıl önce bugün Nasdaq borsasında halka açılan Tesla hisselerine o gün bin dolar yatıran bir yatırımcının bugün 14 bin doları oldu. Türk lirası cinsinden ise kur farkı dikkate alındığında bin 500 TL, sadece 8 yıl içerisinde 64 bin TL oldu

ABD'li mucit Elon Musk 8 yıl önce bugün Tesla'yı Nasdaq borsasında halka açmıştı. 8 yıl önce bugün Tesla'ya bin dolar yatıran bir yatırımcının bugün 14 bin doları oluyor.

Haberin Devamı

Türk lirası cinsinden kur farkı dikkate alındığında ise Tesla hissesi almış bir Türk yatırımcı için bin 500 TL, sadece 8 yıl içerisinde 64 bin TL'ye yükseliyor.

29 Haziran 2010'da bir Tesla hissesi yaklaşık 23 dolar seviyesinde bulunuyordu. Bugün Tesla'nın bir hissesi o zamandan bu yana yüzde 1.417'lik artışla 349 dolara yükselmiş durumda.

Girişimci ve iş adamı Elon Musk Tükiye’ye geldiğinde Anıtkabir’i ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da ziyaret etmişti.

Tesla’nın CEO’su Elon Musk, bugüne kadar en büyük projelerinden birini gerçekleştirerek uzaya Tesla Roadster’ı göndermişti.

ABD’li girişimci Elon Musk, sahibi olduğu Boring Company şirketinin, tünel kazma projelerinde yerin altından çıkardığı kayalardan ‘birbirine kenetlenebilen, lego benzeri yapı taşları üreteceğini duyurmuştu.

Haberin Devamı