Gündem 8 yıl önce öleceği tarihi bildi

8 yıl önce öleceği tarihi bildi

Paylaş
8 yıl önce öleceği tarihi bildi

Bayburt'un Demirözü ilçesi Yakup Abdal Köyü'nde 81 yaşındaki Osman Aydın, 8 yıl önce yaptırdığı mezarının taşına yazdırdığı gibi 2010 yılında öldü

Geçen 30 Haziran akşamı köydeki evinde vefat eden Aydın, 8 yıl önce taşına ‘ölüm tarihi 2010’ yazdırdığı mezarına defnedildi.

Erzincan-Bayburt sınırında 65 hane, 250 nüfuslu Yakup Abdal Köyü'nde oturan Osman Aydın, 50 yıl boyunca aynı yastığa baş koyduğu eşi Hüsniye Aydın’ın 2002 yılında vefatının ardından yalnız kaldı.

Çocukları da olmayan Osman Aydın, çok sevdiği eşinin mezar taşını yaptırmak için gittiği Bayburt’ta kendisi için de mezar taşı hazırlattı. Osman Aydın, eşinin mezarının yanına kendisi için hazırlattığı mezara diktirdiği mezar taşına ‘ölüm tarihi 2010’ diye yazdırdı.

‘O ANKİ HİSLERİMLE OLDU’ DEMİŞTİ

Osman Aydın, 2005 yılında mezarı başında görüştüğü DHA muhabirine şunları anlattı: “Benim kimsem yok. Ölen eşimin mezar taşını yaptırmaya gittiğimde kendiminkini de yaptırdım.

Sonra mezar taşını getirip kendi mezarımın üstüne koydurdum. Ben ölünce getirip buraya defnedecekler. Eşimin mezar taşını yazdırırken, benim mezar taşıma da ‘ölüm tarihi 2010’ yazdırdım. Bunun bir sebebi yok.

Belki o anki hislerimle oldu. Ama daha erken de ölebilirim. Kimin ne zaman öleceğini Allah bilir. Çok sevdiğim karımın her gün mezarını ziyaret ve dua ederim. Eşime kavuşacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum.”

27 Haziran günü rahatsızlanan ve evinde yatan Osman Aydın, 30 Haziran günü saat 20.00 sıralarında vefat etti. Ölüm için tüm hazırlıklarını yapan, kefenini ve mezar içerisine konulacak tahtaları bile hazırlayan Osman Aydın, 8 yıl önce ölüm tarihini yazdırdığı mezarına defnedildi.

Recep DEMİRCİ/ERZİNCAN (DHA)