Nedim Şener 8 yıllık sır çözüldü
HABERİ PAYLAŞ

8 yıllık sır çözüldü

Haberin Devamı

Dün, Hrant Dink cinayeti konusunda 8 yıllık bir sır aydınlandı. Anlatayım; FETÖ’cülerin finansmanıyla kurulan Taraf gazetesi yöneticisi Yasemin Çongar, 9 Ocak 2009’da, “Ergenekon’un avukatlığını yapan CHP’lilere” başlıklı bir yazı kaleme almıştı.

Yazısında 17 Mayıs 2006 tarihindeki Danıştay saldırısı ve 19 Ocak 2007 günü gerçekleşen Hrant Dink cinayetine değiniyordu. Çongar 9 Ocak 2009’da şunu yazmıştı; “Ve iki yıl sonra, Ergenekon soruşturmasını yürütenler diyor ki; Hrant Dink cinayetinde elimizdeki deliller yetmeyebilir.

Ama biz bu soruşturmayı 2006’da başlatsaydık Hrant Dink belki bugün sağ olacaktı.”

Kim o gizemli kişi?

Tam 8 yıl bu cümleyi hiç unutmadım, kitaplarımda yer verdim. Çongar’ın ismini vermediği “Ergenekon operasyonlarını yürüten” o gizemli kişiyi hep merak ettim. Çünkü o cümle Ergenekon operasyonlarını başlatabilmek için Hrant Dink cinayetine göz yumulduğunun şifresiydi.

O kişi “2006’da Danıştay saldırısından sonra Ergenekon operasyonu başlatılsaydı Hrant Dink öldürülmeyecekti” demişti. Yasemin Çongar, “Nasıl yani, 2006’da Danıştay saldırısının arkasında Ergenekon örgütü olduğunu biliyordunuz, o zaman Ergenekon operasyonuna başlayamadınız ve Dink öldürüldü öyle mi?” demediği gibi “Ergenekon’u başlatmak için Dink cinayetine göz mü yumuldu?” sorusunu aklına bile getirmiyordu.

Operasyon gazetesi taraf

“Peki neden başlamadınız?” gibi basit bir soru soramayan Çongar’dan “Ergenekon örgütünün varlığına 12 Haziran 2007’de Ümraniye’de bulunan bombalardan sonra vakıf olduğunuza göre, 2006 Ergenekon operasyonunu neye göre başlatacaktınız?” gibi zor bir soruyu sorması hiç beklenemezdi.

Çünkü Taraf gazetesi ve Çongar ekibi Ergenekon operasyonunu zaten o gizemli kişiyle birlikte yapıyordu. Dün bu konuda önemli bir gelişme oldu; o kişinin kimliği açığa kavuştu. Dink cinayetinde devlet görevlilerinin yargılandığı İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde FETÖ’cü istihbaratçı Ali Fuat Yılmazer, “Ergenekon operasyonları 2006’da yapılabilseydi katliam ve cinayetler muhtemelen engellenmiş olurdu?” dedi.

Böylece Çongar’a o sözleri edenin Ergenekon operasyonlarının başındaki isim Ali Fuat Yılmazer olduğunu öğrendik.

Ben hiç şaşırmadım ya siz…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder