Eğitim - Kariyer 80 bin çocuğun yetenek haritasını çıkardı

80 bin çocuğun yetenek haritasını çıkardı

Paylaş
80 bin çocuğun yetenek haritasını çıkardı

Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç. Dr. Oktay Aydın, 6 yıldır yürüttüğü ‘Yetenekten Kariyere’ projesi kapsamında İstanbul, İzmir, Antalya, Edirne ve Bilecik'te 80 bin çocuğun yetenek haritasını çıkardı

6 yıl önce başlattığı 'Yetenekten Kariyere' projesi kapsamında İstanbul, İzmir, Antalya, Edirne ve Bilecik'te ikili görüşmeler sonucu binlerce çocuk ve ailesine ulaştıklarını belirten Yrd. Doç. Dr. Oktay Aydın, "Projenin temel amacı çocuklarımızın anaokulundan liseye kadar baskın yetenek alanlarını analiz etmek, onları yeteneklerinin götürdüğü yere götürmek. Türkiye'de 80 bin çocuğun yetenek haritasını çıkardık. Bilecek'in farkı tüm il düzeyinde buna katılması oldu" dedi.

'YETENEKLERİNE GÖRE GELECEKLERİNİ TASARLAYACAĞIZ'

Türkiye'de eğitimin sınav odaklı olduğunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Oktay Aydın, "Çocukların yeteneklerine dönük ne yapabileceklerine dair bir model üzerinden çözüm üretilmiş değil. Bu ülkede 18 milyon çocuk var. Çocukların yeteneklerini mutlaka değerlendirmek, geleceğe taşımak durumundayız. Bu ülke gelecek vizyonunu ancak 18 milyon çocuk üzerinden yapabilir" diye konuştu.

Projenin üç aşamalı olduğunu söyleyen Aydın, "Birinci aşama yetenek haritalarını çıkarmak, ikinci aşama yetenek akademileri kurmak, üçüncü aşama da bu akademilerden yetenek CV'leri hazırlamak. Çocukların dil, matematik mantık, görsel uzantılar, sosyal iletişim, müzik, kişisel öze dönük, bedensel estetik ve doğa yeteneklerini keşfederek onları özgün bir teste tabi tutacağız. Buna göre geleceklerini tasarlayacağız" dedi.


Haberin Devamı