Gündem 80 metrelik kuyuya düştü

80 metrelik kuyuya düştü

Paylaş
80 metrelik kuyuya düştü

İstanbul Kartal'da 68 yaşındaki Bayram Karaduman, boş arsada açık bırakılan 80 metre derinliğindeki kuyuya düşerek hayatını kaybetti

Geçimini şişe ve kutu toplayarak sağlayan 2 çocuk babası 68 yaşındaki Bayram Karaduman boş arazide açık bırakılan 80 metre derinliğindeki kuyuya düştü.

Gürültüyü duyan Bayram Karaduman'ı tanıyan çevredekiler, topladığı bir poşet dolusu şişenin yanında Karaduman'ı göremeyince polise haber verdi.

KUYUDA ARAMA BAŞLATILDI

Olay yerine gelen polis ekipleri yaşlı adamın topladığı şişelerin yakınındaki kuyuyu farketti. Yaşlı adamın kuyuya düşme ihtimali üzerine polis olay yerine itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi.

Polis ekipleri başka bir kazanın yaşanmaması için güvenlik şerid çekerek vatandaşları kuyunu etrafından uzaklaştırdı.

İTFAİYE SEFERBER OLDU

Kısa bir süre sonra tedbir amaçlı olay yerine 3 ambulans, zabıta ekipleri ve itfaiye ekiplerine bağlı iki büyük vinç geldi. İtfaiye ekipleri Bayram Karaduman’ı sağ kurtarmak için seferber oldu.

Oksijen tüpü takan bir itfaiye eri kuyuya indirilmeye çalışıldı. Ancak 50 metreden sonra su dolu olan kuyu için halatlar yeterli olamayınca itfaiye eri aşağı inemedi.

İtfaiye ekipleri akşam karanlığında da kurtarma çalışmalarına devam etti. İtfaiye ekipleri ikinci defa vinç yardımıyla kuyuya indirildi. Bayram Karaduman’ın cansız bedeni 6 saat süren çalışmalar sonunda saat 23.00 sıraları, kuyuya inen bir itfaiye eri tarafından dışarı çıkarıldı.

Yakınları, talihsiz adamın vinçle çıkarılan cesedini görünce gözyaşlarına boğuldu. Ceset otopsi yapılmak üzere Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Cengiz ÇOBAN-Ramazan EĞRİ/DHA