Gündem 81 ilin Emniyet teşkilatında FETÖ operasyonu

81 ilin Emniyet teşkilatında FETÖ operasyonu

Paylaş
81 ilin Emniyet teşkilatında FETÖ operasyonu

Yakın dönemdeki en büyük FETÖ operasyonlarından biri bu sabah yapıldı. 81 ilin Emniyet teşkilatında yapılan FETÖ operasyonunda  toplam 1020 kişi gözaltına alındı. Bakan Süleyman Soylu, gözaltına alınanlardan 1009'unun mahrem imam olduğunu söyledi. Operasyonların ara vermeden süreceği ve hedefteki gözaltına alınacak isim sayısının 7 bini bulacağı bildirildi

FETÖ'nün mahrem imamlarına ilişkin bugün sabah saatlerinde 81 ilde başlatılan ve şu ana kadar 1009'u mahrem imam olmak üzere 1020 kişinin gözaltına alındığı operasyon büyüyor.

Hürriyet'in edindiği bilgilere göre MİT ve Emniyet ortak düzenledikleri operasyonda FETÖ'nün Türkiye çapındaki tüm mahrem imamlarının listesine ulaştı. Gözaltı listesinde 7 bin isim yer aldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün emniyet teşkilatı içerisindeki mahrem yapılanmasına yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

ŞU ANA KADAR 1009 MAHREM İMAM GÖZALTINA ALINDI


Türkiye genelinde 81 ildeki operasyona 8 bin 500 polis katılıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Adalet Bakanlığı ile ortak yürüttüğümüz bir çalışma çerçevesinde, emniyetimize maalesef sızmış ve emniyetimizi dışarıdan yönetmeye çalışan, adına ’mahrem imamlar’ dediğimiz ve neredeyse alternatif bir emniyet yapılanması ortaya koymaya çalışan, devletin kendi kurallarını hiçe sayan ve bu konuda kendi gündemini, kendi taleplerini ve kendi iddialarını dile getirmeye çalışan bir yapıyı hem açığa çıkartmanın hem deşifre etmenin hem de çökertmenin çalışmasının en önemli adımı bu sabah Adalet Bakanlığı ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 81 ilde yapıla bir operasyonla gerçekleştirilmiştir. Hala devam etmektedir. Şu ana kadar 72 ilde, bin 9 mahrem imam gözaltına alınmıştır. Bu, Türkiye Cumhuriyeti devleti açısından önemli bir adımdır" dedi.


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, FETÖ yapılanmasına karşı büyük bir operasyon başlatıldığı belirtilerek, “Emniyet teşkilatı içindeki FETÖ üyelerinin sivil mahrem imamı olan 81 ilde bin kişi hakkında gözaltı kararı verilmiştir” denildi.

Bu operasyonun kodları ise 15 Nisan'da Başbakan Binali Yıldırım'ın katıldığı bir televizyon programında söylediği sözlerde gizli. Binali Yıldırım, FETÖ ile ilgili çok önemli tespitler yapıldığının üstünü çizmiş, ilerleyen günler de bunun operasyona dönüşeceğinin sinyallerini vermişti.

HEDEF GÖZALTI SAYISI 7 BİN


Hürriyet'in edindiği bilgilere göre, bu operasyonun perde arkasında Milli İstihbarat Teşkilatı'nın edindiği bilgiler var. MİT'in edindiği bu bilgilerin ardından çok kısıtlı sayıda kişi ile sınırlandırılan operasyon süreci için sabah saatlerinde düğmeye basıldı.

MİT ve Emniyet ortak düzenledikleri operasyonda FETÖ'nün Türkiye çapındaki tüm mahrem imamlarının listesine ulaştı. Listede 7 bin isim yer aldı. Bugüne kadar hem emniyet hem de diğer devlet kurumları içerisinde kendilerini gizlemeyi başaran "mahrem imamların" ismine ulaşıldı. Operasyonların ara vermeden süreceği ve hedefteki gözaltına alınacak isim sayısının 7 bini bulacağı bildirildi.

Toygun Atilla / Hürriyet