Gündem 82 yıllık okulun isim hakkını aldı

82 yıllık okulun isim hakkını aldı

Paylaş
82 yıllık okulun isim hakkını aldı

Denizli'de işadamı Derya Baltalı, 2 milyon TL bağış yaparak 1933 yılından bu yana eğitim veren ve kentin en eski okullarından Hürriyet Ortaokulu'nun isim hakkını aldı. İmzalanan protokolle okula, Baltalı'nın merhum kayınpederi Nafiz Dirlik ve kayınvalidesi Münevver Dirlik'in isimleri verildi

Hürsan Havlu Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Derya Baltalı, hayatta olmayan kayınpederi Nafiz Dirlik ve kayınvalidesi Münevver Dirlik’in ismini bir eğitim kurumuna vererek yaşatmak için Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 2 milyon TL bağışladı. Denizli’de 1933 yılından bu yana eğitime hizmet veren Hürriyet Ortaokulu’nun adı yapılan protokolün ardından Münevver- Nafiz Dirlik Ortaokulu olarak değiştirildi. Protokol törenine Vali Şükrü Kocatepe, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ile hayırsever Derya Baltalı ve eşi Neziha Baltalı katıldı.

Vali Şükrü Kocatepe, "Hayırseverimiz 2 milyon lira bağışladı. Biz de Hürriyet Ortaokulu’nun isim hakkını kendilerine verdik. Hayırseverin bağışladığı 2 milyon lira ile bir okul yapacağız. O okulun yapımı esnasında da hayırseverimiz katkılar da bulunacak" dedi.

Anne ve babasının eğitime çok önem verdiğini söyleyen işadamı Derya Baltalı’nın eşi Nezihe Baltalı ise, "Anne ve babam, bizlerin en iyi şekilde eğitim alması için çabaladı. Çok büyük destekleri oldu. Eğitim konusunda böyle bir hizmet şansı aldığımız için büyük gurur duyuyorum. Bu eğitim kurumlarında inşallah Atatürk ilkelerine bağlı çağdaş ve vatana hayırlı gençler yetişir" diye konuştu.

Ferah IŞIK / DENİZLİ, (DHA)