Spor 84'üncü Gazi Koşusu

84'üncü Gazi Koşusu

Paylaş
84'üncü Gazi Koşusu

Ulu Önder Atatürk adına 84 yıldır aralıksız düzenlenen Gazi Koşusu'nda kupa bugün sahibini bulacak

Üç yaşlı 22 tay, Türk yarışçılığının derbisinde bugün gurur için koşacak. Veliefendi Hipodromu’nda 17.15’te başlayacak büyük heyecana son noktayı ‘Yılın Atı’ koyacak

Veliefendi Hipodromu’nda çim pistte yapılacak 2 bin 400 metrelik yarışta bu yılki birincilik ikramiyesi 750 bin TL.

Koşuyu kazanacak safkan sahibine, birincilik ikramiyesinin yanı sıra yetiştiricilik primi ve kaydiye ücretleriyle birlikte toplam 1 milyon 208 bin 350 TL kazandıracak.

Üç yaşlı safkan İngiliz taylarına ait bu anlamlı yarışa, 16’sı erkek, 6’sı dişi olmak üzere toplam 22 tay katılacak. Derbinin en büyük özelliği, üç yaşlı İngiliz taylarının ömürlerinde sadece bir kez bu yarışı koşabilmeleri. Kazanan safkanın ‘Yılın Atı’ ünvanını da aldığı derbinin maddi ikramiyesi bir yana, ‘Gazi Galibi’ gururunu yaşamak da her at sahibinin gönlünde yatan bir rüya.

ALTILIDA REKOR İKRAMİYE

2010 yılının şampiyonunun belli olacağı günde 6’lı Ganyan'da dağıtılacak ikramiye tutarı 5 milyon TL olarak belirlendi. Büyük günde altılı ganyan satış tutarı ne olursa olsun, yarışseverlere dağıtılacak olan toplam ikramiye 5 milyon TL olacak.

ÖZEL GÜNE ÖZEL YAYIN

Gazi Koşusu ve diğer yarışların canlı yayını için Türkiye Jokey Kulübü tarafından büyük bir canlı yayın ekibi görevlendirildi.

Yarış için 2 slow motion kamera ile jokey odası, eyerleme mahali, padok ve hipodromun değişik yerlerinden röportajlarla bu özel günün tüm detayları, 2’si slow motion kamera olmak üzere toplam 25 kamera ve 70 kişilik ekiple canlı yayında ekranları başındakilere ulaştırılacak.

Büyük Derbi Kanal D, TJK TV, T.A.Y. TV ve NTV Spor’dan canlı izlenebilecek

(Fanatik)

Haberin Devamı