Dünya 8.8'lik felaket Şili'yi vurdu

8.8'lik felaket Şili'yi vurdu

Paylaş
8.8'lik felaket Şili'yi vurdu

Şili'de meydana gelen 8.8 büyüklüğündeki depremde en az 147 kişi ölürken, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor

Şili’de bu sabah Concepcion kenti yakınlarında TSİ 08.43’te çok şiddetli bir deprem meydana geldi. Amerikan Jeolojik Araştırma Kurumu, 8.3 olarak duyurduğu deprem büyüklüğünü önce 8.5'a, daha sonra 8.8'e yükseltti.

Depremin merkez üssünün başken Santiago'nun 325 kilometre güneybatısı ve Concepcion kentine 115 kilometre uzaklıkta olduğu açıklandı. Yerin 35 kilometre altında meydana gelen deprem, yaklaşık 1.5 dakika sürdü.

Haberin Devamı

400 BİN KİŞİ ETKİLENDİ

Ulusal Acil Yardım Dairesi’nden yapılan açıklamada, depremde en az 147 kişinin öldüğü belirtildi.

Depremden 400 bin kadar kişinin etkilendiğinin sanıldığı ifade edilirken, en fazla hasarın başkent Santiago’nun yaklaşık 400 km güneyindeki Concepcion kenti çevresinde olduğu açıklandı.

AB VE ABD'DEN YARDIM ÇAĞRISI

Bölgeden gelen haberlerde, binaların yandığı ve köprülerin yıkıldığı da bildiriliyor. Bu arada, ABD ve AB ülkeye yardıma hazır olduğunu açıkladı. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Megan Mattson, Şili’deki yetkililerle temasa geçerek yardım önerdiklerini belirtti.

TSUNAMİ 20 DAKİKA SONRA VURDU

Şili’de meydana gelen 8,8 büyüklüğündeki depremin ardından dev dalgaların kıyıdaki yerleşim yerlerini yaklaşık 20 dakika sonra vurduğu bildirildi.

Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi’nden yapılan açıklamada, kıyı kenti Talcahuano’ya vuran dalgaların 2,34 metre büyüklüğünde olduğu belirtildi.

Açıklamada, dalgaların depremden 20 dakika kadar sonra kenti vurduğu, Talcahuano’nun dışında kıyıdaki 10 yerleşim yerine de dev dalgaların ulaştığı duyuruldu.

Haberin Devamı