Dünya '8'inci kez gideceğim'

'8'inci kez gideceğim'

Paylaş
'8'inci kez gideceğim'

Amerikalı Ninja' lakaplı Gary Brooks Faulkner, Pakistan'a 8'inci kez gideceğini açıkladı

Amerikalı Gary Brooks Faulkner (50), 15 Haziran’da Pakistan’ın dağlık Şitral bölgesinde bulunmuştu. Yanında gece görüş ekipmanı, tabanca, kılıç ve İncil vardı. Kanı zehirlenen ve böbrekleri çöken Faulkner, terör örgütü El Kaide’nin lideri Usame Bin Ladin’i yakalamak için Pakistan’a geldiğini söyledi.

Haberin Devamı

Uzakdoğu dövüş sanatı Hapkido ustası olduğu için ‘Amerikalı Ninja’ lakabı takılan Faulkner gençliğinde uyuşturucu kullanmış, sürekli hapisaneye girip çıkmıştı. Hapisanede İncil’i okuyup ‘hidayete eren’ Amerikalı Ninja, 11 Eylül 2001’de New York’taki İkiz Kuleler’e yapılan saldırılarından sonra Ladin’i yakalamaya karar vermişti.

Başına gelmeyen kalmadı

Amerikalı Ninja önce 6 metrelik bir tekne ile Pakistan’a gitmek istedi. Fakat yolda fırtınaya yakalandı. 22 gün denizde mahsur kaldı. Teknesi Meksika’da karaya oturdu. Vazgeçmedi, yeni bir tekne aldı. Fakat bu sefer de yola çıkamadan kolu çıktı. Ardından Afganistan’dan planörle Pakistan’a geçmek istedi. Bu kez de planörü yere çakıldı, kaburgaları kırıldı, bileği çatladı.

Haberin Devamı

Bir kez daha planörle hedefine ulaşmaya çalıştı, yine başarısız oldu. Beşinci denemede uçakla Pakistan’ın başkenti İslamabad’a gitti. Afganistan sınırı yakınlarında bir mağaranın önünde inşaat yapıldığını gören Amerikalı Ninja, Ladin’in buraya geleceğini düşünüp beklemeye başladı. Yakalanmamak için hiçbir şey yemiyordu. Bu operasyon da böbreklerinden hastalanınca yarım kaldı.

25 milyon dolar ödül

Tedavi gördükten sonra bölgeye altıncı ziyaretini gerçekleştirdi. Ama Keşmir’de meydana gelen deprem nedeniyle Pakistan’dan ayrıldı. Yedinci denemesinde Ladin’in nerede saklandığından emin olduğuna karar verdi. Ancak gizli barınağın ‘bulunduğu’ dağa ulaştığında yürüyecek hali kalmamıştı. Bir kayanın altına uzanan Amerikalı Ninja’yı Pakistanlı askerler yakaladı.

‘Akli dengesi yerinde’ çıkan Amerikalı Ninja “Pakistan’a bir kez daha gideceğim. Bu sefer Ladin’in başını keseceğim” diyor. Amerika, Ladin’i ölü ya da diri yakalayana 25 milyon dolar ödül vereceğini açıklamıştı.