Ekonomi 9 bin TL'lik engelli aracı

9 bin TL'lik engelli aracı

Paylaş
9 bin TL'lik engelli aracı

Bursa'da faaliyet gösteren firma, engelliler için ithal ettiği akülü araç, konfor ve 9 bin TL olan fiyatı ile dikkat çekiyor

İkinci el bazı otomobillerden daha pahalı olan araç, 800 wattlık motor gücüne sahip. Koltuğu 360 derece dönebilen araç, şarj edildiğinden 45 kilometre yol gidebiliyor.

İspanyol ve Polonyalı firmaların engelliler için özel olarak yaptığı araca kullanımdaki kolaylığı nedeniyle oteller ve hastanelerde rağbet gösteriyor.

İthal ettikleri aracın 2'nci el bazı otomobillerden pahalı olmasına rağmen büyük ilgi gördüğünü belirten firma yetkilisi Fatma Köken, özelliklerine bakıldığı zaman aracın çok pahalı olmadığını açıkladı.

Gaz ve freni koldan sağlanan aracın saatte 25 kilometre hız yaptığını belirten Fatma Köken, gece yolcuğu için farları bulunan sinyal verip geri giden akülü aracın şarj edilmesi halinde 40- 45 kilometre yol gittiğini ekledi.

İthal araca engelliler kadar herhangi bir nedenle yürümekte güçlük çekenlerinde ilgi gösterdiğini söyleyen aracı satan firmanın sahibi Fatma Köken, araç isteyen müşterileri arasında otel ve hastanelerinde geldiğini açıkladı

Serhat TEZCAN/BURSA (DHA)

Haberin Devamı