Siyaset 9 özel güvenlik görevlisine FETÖ’den tutuklandı
Paylaş
9 özel güvenlik görevlisine FETÖ’den tutuklandı

Antalya'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 3 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına 19 özel güvenlik görevlisinden 10’unun ifade alma işlemi tamamlandı. Adliyeye sevk edilen özel güvenlik görevlilerinden 9’u tutuklandı

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bir hafta önce Konya, Ankara ile Antalya’nın Gazipaşa, Manavgat ve Serik ilçelerinde çok sayıda adrese FETÖ/PDY soruşturması kapsamında eş zamanlı operasyon düzenlendi.


ByLock kullandıkları tespit edildi


Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü operasyon timleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, 2 emekli polisin yanı sıra 19 özel güvenlik görevlisi gözaltına alındı. Şüphelilerin terör örgütü FETÖ’nün şifreli haberleşme aracı ByLock kullandıkları tespit edilirken, evlerinde yapılan aramalarda ise örgütsel doküman ve dijital veriler ele geçirildi.

Tutuklandılar


Sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerden 10’u, Antalya Emniyet müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde alınan ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Özel güvenlik görevlilerinden 9’u sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Geri kalan 2’si polis 10 kişinin daha sonra adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Haberin Devamı