Gündem 9 ton telefon kablosunu çaldılar!

9 ton telefon kablosunu çaldılar!

Paylaş
9 ton telefon kablosunu çaldılar!

9 ton telefon kablosunu çaldılar!

Kocaeli’nin Başiskele İlçesi sınırları içinde, belirli aralıklarla Türk Telekom’a ait 2 kilometre uzunluğunda ve toplam ağırlığı 9 tonu bulan kablolarını çalan ve ayırdıkları bakır telleri hurdacılara satan 6 kişilik hırsızlık şebekesinin 5 üyesi yakalandı. Kabloların Türk Tekekom’a maliyetinin yaklaşık 2 milyon TL olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Türk Telekom’a ait yeraltı kablolarının sık sık parçalar halinde çalındığının belirlenmesi üzerine geniş çaplı araştırma başlatıldı. Uzun süredir alınan tedbirlere rağmen ele geçirilemeyen hırsızların yakalanması için özel ekip de oluşturuldu. Bu güne kadar çalınan kablo uzunluğu ise 2 kilometre, plastik borularıyla birlikte toplam ağırlığı ise 9 tonu buldu. Şebeke halinde çalıştıkları anlaşılan ve plastik borulardan ayırdıkları bakırladı hurdacılara sattığı anlaşılan hırsızlar, hurdacılarla yapılan görüşmeler ve takip sonucu ele geçirildi.

Son olarak 305 kilo ağırlığında bakır telleri kamyonetle A.N. adlı hurdacıya getiren Yıldıray A. (30), Sebahattin K. (40), Selçuk A. (25), Zafer K. (27) ve Zikri Ö.(41) yakalandı. Hırsızlarla birlikte aynı kişilerden daha önce de hurda bakır aldığı anlaşılan hurdacı da gözaltına alındı. Hırsızlıkla ilgili olarak bir kişi daha aranıyor.

Haberin Devamı

Davut YASA/İZMİT(Kocaeli), (DHA)