Gündem 95 yaşında doktor yüzü görmedi

95 yaşında doktor yüzü görmedi

Paylaş
95 yaşında doktor yüzü görmedi

95 yaşında doktor yüzü görmedi

Mersin’in Erdemli İlçesi’ne bağlı yayla köyü olan Harfilli’de, zorlu kış şartlarında yaşayan 9 çocuk ve 30 torun sahibi 95 yaşındaki Cennet Suna, hayatında hiç doktor yüzü görmediğini söyledi.

Haberin Devamı

Eşini 60 yıl ölen, çocuklarından 8’ini son yıllarda çeşitli hastalıklar nedeniyle kaybedinde yalnız kalan Cennet Suna, sempatik tavırları, hoş sohbeti ile de tanınıyor.

Köyde komşuların da yardımıyla hayatını sürdüren Suna, nüfusta 95 yaşında olmasına karşılık, kaydının 5 yaş küçük yapıldığını, gerçek yaşının 100 olduğunu ileri sürdü.

Köyden kente hiç gitmediğini belirten Suna, “Çocukluğumdan beri hep köyde kaldım. Her zaman doğal yiyeceklerle beslenip, kendimi temiz havanın olduğu doğal ortamlara bıraktım. Şimdiye kadar hiç hastaneye gitmedim, doktor yüzü bile görmedim. Çok şükür şu anda kendi işlerimi kendim görüyorum” dedi.

Köy Muhtarı Ahmet Doğaner ise 345 haneli köylerinde kış döneminde yaklaşık 400 nüfus bulunduğunu, yazın nüfusun 3 bini bulduğunu, Cennet Suna’nın da köyün en yaşlısı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Suna’nın hiçbir zaman ulaşım aracına binmediğini, yürümeyi tercih ettiğini kaydeden Doğaner, “Cennet ninemiz, köyümüzün en yaşlısıdır. Arabaya binmez, her zaman yürür. Şimdiye kadar hastane yüzü görmemiş. 60 yıl önce eşi Osman Suna’yı kaybetmesinin ardından hiç evlenmeyen, 60 yıldır yalnız yaşamayı tercih eden Cennet Nine köyümüzün simgesi haline geldi” diye konuştu.

Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ (Mersin), (DHA)