Derya Özel Tertemiz kıyafetler çocuklara gidiyor
HABERİ PAYLAŞ

Tertemiz kıyafetler çocuklara gidiyor

Tam 5 yıldır binlerce çocuğa sevinç kaynağı olan Toplum Gönüllüleri Vakfı ve Migros, bu yıl da ‘Çocuk Kıyafeti Bağış Kampanyası’na devam ediyor. Türkiye’deki toplumsal dayanışma ve paylaşım geleneğine önemli bir katkı sağlamayı hedefleyen Migros ve Ariel, hayata geçirdikleri ‘Çocuk Kıyafeti Bağış Kampanyası’ kapsamında Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) desteği ile geçen yıllarda yaptıkları sosyal sorumluluk projesine yine tam destek vererek benim için alkışı hakettiler.

‘Çocuk Kıyafeti Bağış Kampanyası’ kapsamında; Migros Mağazalarında toplanacak giysiler, önce Ariel ile temizlenip ardından Toplum Gönüllüsü gençler tarafından Aralık ayı boyunca ihtiyaç sahibi çocuklara yeni gibi tertemiz olarak ulaştırılacak.

Haberin Devamı

Siz de giyilebilir durumdaki çocuk kıyafetlerini, size en yakın Migros mağazalarına götürüp bırakabilir, binlerce çocuğu mutlu edebilirsiniz.

SORU SORAN ÇOCUKLARIN DÖNEMi

Şimdiki neslin en sevdiğim tarafı, merak ettiklerini, aklına takılanları pat diye sorabilmeleri. Ben lisedeyken en sevdiğim ders felsefeydi çünkü felsefe sorgulamayı öğretir. Yeni nesil çocuklarsa doğuştan filozoflar. Bilmediği kelimeyi soran, aklına yatmayan bir şeyi sorgulayan, hakkını arayan ve mantık kuran pırıl pırıl bir kuşak var karşımızda.

Nasıl ki korkmayı bilmeyen bu çocuklara korkuyu biz pompalıyorsak farkında olmadan, soru soran çocuğa cevap vermeyerek, soru sormasını engelliyoruz. Baştan savma cevaplar vermeden, sıkılmadan, belki defalarca sorduğu soruya, defalarca cevap vererek, onu soru sormaya teşvik etmek gerekiyor. İsteklerini utanmadan, sıkılmadan söyleyebilen çocukların özgüveni, onlara bir birey gibi davranan anne babadan geliyor.

Hazır oyuncaklar yerine, hayal kurmayı aşılayan anne babalar olduğu sürece, bu çocuklar hiç şüphem yok ki o hep bulunsun istediğimiz ışınlanmayı da elbet bulacaklardır.

TiYATRO iLE KÜTÜPHANE KURDULAR

Böyle haberler almaya ve sizlerle paylaşmaya bayılıyorum. Yeter ki çocuklar okusun. KPMG Türkiye çalışanlarının kurduğu Kültür Mantarları Tiyatro ekibi, Haldun Taner’in ‘Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım’ adlı tiyatro oyunu ile 4 Kasım’da, Şişli Kent Kültür Merkezi’nde sahne almıştı. 17 KPMG çalışanın yer aldığı oyundan elde edilen gelir, KPMG Türkiye’nin Ağrı’daki ‘Türkelili Çocuklar Gülsün’ projesi kapsamında Türkeli İlköğretim Okulu’na kütüphane yapımında kullanıldı. Kurulacak kütüphaneye, KPMG çalışanlarının yanı sıra oyunu izlemeye gelen seyirciler de çocuk kitabı bağışlayarak projeye katkıda bulundu.

Haberin Devamı

KPMG Türkiye Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürü Figen Tahiroğlu Würsching böyle bir şeyi yapma sebeplerini şöyle açıklıyor: ‘Türkelili Çocuklar Gülsün’ projesi, 2013 yılında KPMG Türkiye Denetim Bölümü çalışanlarından Algan Acar’ın önerisiyle Ağrı’nın Türkeli Köyü İlkokulu için başlatılan bir yardım kampanyası olarak hayata geçti.

Yaklaşık 2 yıldır çalışanlarımızın desteğiyle Ağrı’daki okulumuza hem maddi hem de manevi olarak katkı sağlıyoruz. Okulda 70 çocuğumuz için her yeni eğitim öğretim yılında ve yılbaşlarında yaptığımız kırtasiye, kitap ve özellikle kışlık giyecek yardımlarının yanı sıra KPMG Gönüllüleri ile Ağrı’ya düzenli ziyaretler gerçekleştirdik.

Haberin Devamı

Mektuplar geldi

Toplamda 10 farklı gönüllümüz, çocuklarımızla farklı dönemlerde bir araya gelerek onların sosyal ve kültürel gelişimleri için destek verdi. Mayıs 2014 tarihindeki ziyaretimizde düzenlediğimiz festivalde, KPMG Türkiye Başkanımız Sayın Ferruh Tunç da çocuklarımızla bir araya geldi. Şarkılar söyledik; şiirler okuduk: resim atölyesi düzenledik ve en önemlisi çocuklarımıza çevre bilinci eğitimi verdik.

Bu festival ve eğitim sonunda yapılan ağaç dikimiyle minikler, kendileri gibi taptaze, dünyayı değiştirmeye aday fidanlarını toprakla buluşturdu. Çocuklar zaman zaman bize yazdıkları mektuplarda fidanlara nasıl baktıklarını ve çevrelerini temiz tuttuklarını yazıyor; öğrendiklerini paylaşıyorlar. Böyle geri dönüşler almak bizi çok mutlu ediyor.”

ETKİNLİK KUŞU

Bu hafta biraz daha büyük çocuklar için bir etkinlik haberim var. 9-12 yaş çocuklar için ‘Yaratıcı Yazarlık Atölyesi’ başlıyor. 4 hafta boyunca 2’şer saat sürecek atölye çalışmasında, bir karakter, bir macera, sıradışı ya da sıradan bir öykü yaratmak için izlenebilecek yollar keşfedilecek.

Atölye sonunda ortaya çıkan hikaye ve çizimlerse editoryal süreçten ve tasarım aşamasından geçerek bir araya getirilip ‘Ortak Hikaye Kitabı’na dönüştürülecek.

Bilgi ve ön kayıt için: 0530 104 15 99

Sıradaki haber yükleniyor...
holder