Memet Özer Birbirinden lezzetli kestaneli tatlar...
HABERİ PAYLAŞ

Birbirinden lezzetli kestaneli tatlar...

Değerli Posta okuyucuları, bu hafta caddeleri ve sokakları nefis kokusuyla saran kestane ile ilgili tarifler hazırlamaya çalıştım. Tabii ki en çok kestane kebap, ya da Bursa’nın nefis kestane şekeri olarak tüketiyoruz ama benim hazırladığım tarifleri de denerseniz iyi sonuçlar alacağınızı düşünüyorum. Herkese lezzet dolu bir hafta diliyorum. Afiyet olsun...

KESTANELİ TİRAMİSÜ

HAZIRLANIŞI

Kestane şekerlerini orta boyutta doğrayın. Daha sonra tencereye labne hariç diğer iç malzemelerin hepsini koyun. Karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ve ocaktan alın. İçine labne peyniri ilave edin ve çırparak soğumaya bırakın. Islatmak için bir kaseye suyu, kahveyi, toz şekeri koyalım iyice karıştırın. Servis tabağına kedi dili bisküvileri veya pasatabanı alalım.

Haberin Devamı

Üzerlerini kahveli karışımın yarısı ile ıslatın. Üzerine kremanın yarısını dökün ve yayın. Daha sonra üstüne kestane şekerlerini yayın. Üzerine ikinci katı çıkın ve daha önceki gibi ıslatın. Üzerine kremayı yayın. Yine üzerine çay süzgeci yardımıyla kakaoyu serpin. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra keserek servis edin.

MALZEMELER
* 1 paket kedi dili bisküvi (veya 1 adet hazır pastaban) Arası için:
*1 kahve fincanı kestane şekeri Kreması için:
* 3 su bardağı süt
* 1 çay bardağı un
* 2 çay bardağı toz şeker
* 1 paket vanilya
* 1 yemek kaşığı nişasta
* 1 adet yumurta sarısı
* 1 paket labne
Peyniri Islatmak için:
* 1 yemek kaşığı nescafe
* 1 su bardağı sıcak su
* 1 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için:
* Kakao

KREMALI KESTANE ÇORBASI

HAZIRLANIŞI

Kestaneleri çizip 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Ortadan ikiye kesilmiş soğanları tavada karamelize edin. Daha sonra kabuklarını soyup küp küp kesin. Zeytinyağı ve tereyağı karışımında kıyılmış sarımsak ve küp küp doğradığınız soğanları soteleyin. 5 su bardağı su ekleyip, tuz, karabiber ve kimyon ile lezzetlendirin, kaynayınca ateşten alın. Ayrı bir yerde kremayı çırpın.

Çorba hafif soğuyunca çırpılmış kremayı kesilmeden ilave edin. Sonra kestaneleri irili ufaklı doğrayın. Yarısını çorbanın içine koyup robottan geçirin. Diğer yarısını ise servis için kaselere bölüştürdükten sonra üzerine çorbayı koyarak servis edin.

Haberin Devamı

MALZEMELER,

* 1.5 su bardağı kestane içi
* 2 orta boy soğan
* 2 diş sarımsak ü
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 su bardağı krema

KESTANE REÇELİ

HAZIRLANIŞI

Kestaneleri çizip soğuk suya atın ve 25 dakika kadar haşlayın. Kabuklarını soyun. Kestane bal ve vanilyayı mutfak robotu ile püre yapın. Daha sonra üzerine yavaş yavaş yoğun bir kıvama gelene kadar oda sıcaklığında su ekleyin

Son olarak yarım çay kaşığı tuz ekleyip bir kez dahda robottan geçirip son haline getirin.

MALZEMELER

* 1.5 kg kestane
* 1 su bardağı bal
* 1 tatlı kaşığı vanilin
* Yarım çay kaşığı tuz

Sıradaki haber yükleniyor...
holder