Memet Özer Birbirinden şık ve lezzetli yan yemekler
HABERİ PAYLAŞ

Birbirinden şık ve lezzetli yan yemekler

Bu hafta sizler için tabaklarınızı şenlendirecek harika garnitür tarifleri hazırladım. Lezzetli bir ana yemeği tabakta gösteren, uyumlu garnitürlerdir. Hem ana malzemeye uyumu, hem de karbonhidrat ve sebze dengesi çok önemlidir. Bir tabakta hem patates hem de pilav servis edilmesi gastronomik açıdan büyük bir yanlıştır. Benim hazırladığım tarifler, vereceğim püf noktaları ile beraber lüks lokantalarda yediğiniz tabaklardakiler kadar lezzetli ve şık olacaktır. Tabii hangi ana yemeklerin yanında servis edebileceğinizi de belirtecegim. İyi bir tabağı tamamlayan ve gösteren yanında vereceğiniz garnitürler olacaktır. Vereceğim tarifleri uygularsanız lokantadakiler gibi tabaklar hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun...

Haberin Devamı

SUSAMLI VE TAZE NANELİ BEZELYE

MALZEMELER

300 gr dondurulmuş bezelye

1 adet soğan (küp şeklinde)

1 avuç susam (yağsız tavada kavrulmuş)

1/2 bağ taze nane (ince kıyılmış)

1/2 adet patates (haşlanmış, doğranmış)

1 fincan krema

3 bardak tavuk suyu

1 kaşık tereyağı

2 kaşık zeytinyağı

Tuz, karabiber

TAZE OTLU VE BAHARATLI FIRINDA MANTAR

MALZEMELER KÖFTE İÇİN

8 adet en irisinden kestane ya da kültür mantarı

4 kaşık galeta unu

1/2 bağ maydanoz (çok ince kıyılmış)

1/4 bağ dereotu (çok ince kıyılmış)

4 kaşık rendelenmiş kaşar peyniri

2 diş sarımsak püresi

2 kaşık soya sosu

4 kaşık zeytinyağı

1 tatlı kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı pul biber

3 kaşık erimiş tereyağı

Tuz, karabiber

KREMALI ISPANAK EZME

MALZEMELER

500 gr ıspanak

1 adet soğan (küp şeklinde)

2 diş sarımsak (ince kıyılmış, isteğe bağlı)

1 kaşık tereyağı

2 kaşık zeytinyağı

2 kaşık rendelenmiş dil peyniri

1 çay kaşığı muskat

1 fincan krema

1 adet kesme şeker

Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Derin bir kase içine bol buz ve soğuk su koyun. Bir tencerede su kaynatın ve tuz serpin.

Kaynayan suda ıspanaklar rengini kaybetmeden yaklaşık 5-6 dakika haşlayıp, süzüp buzlu suya atın.

Bu sayede güzel yeşil bir renkte ıspanak püreniz olacaktır.

Ayrı bir tavada tereyağı, zeytinyağı ile beraber soğanları soteleyin.

Sarımsakları ekleyip biraz daha soteleyin. Soğanlar iyice pişince altını kapatın.

Haberin Devamı

Bir mutfak robotuna soğanları ve ıspanakları alıp iyice kıyın.

Bir tencereye koyun, üstüne krema ve muskat ekleyip bir taşım kaynatın.

Özellikle et yemekleri için harika bir garnitür olacaktır.

DÜŞES PATATES

MALZEMELER

4 adet patates (orta büyüklükte kesilmiş, tuzlu suda haşlanmış)

3 kaşık tereyağı

1 çay bardağı krema

1 çay bardağı süt

1 yumurta (çırpılmış)

1 tatlı kaşığı muskat

3 kaşık rendelenmiş parmesan (yoksa kaşar peynir)

Tuz, karabiber

Üstüne sürmek için zeytinyağı

HAZIRLANIŞI

Bir tencerede tereyağı, süt ve kremayı ısıtın. Patatesleri bir mutfak robotuna alın.

Üzerine 2 kaşık rende parmesan, muskat, tuz ve karabiber serpin. Sıvı karışımı ekleyip püre haline getirin.

Gerekirse biraz daha sıcak süt ekleyin. Ilınmaya bırakın. Ilındıktan sonra çırpılmış yumurtayı yavaşça yedirip çırpın.

Yoksa yumurta katılaşır. Karışımı bir sıkma poşetine alın. Üstüne yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dilediğiniz şekilde sıkın.

Sıkma poşeti yoksa elinizle ya da bir kalıpla güzel şekiller verin.

Etrafına biraz fırça ile yağ sürüp az peynir rendesinden serpin.

Haberin Devamı

Önceden 190 derece ısıtılmış fırında altın rengi olana dek pişirin.

Tüm et, balık ve tavuk yemeklerinizin yanında servis yapabilirsiniz.

KREMALI ISPANAK EZME

MALZEMELER

500 gr ıspanak

1 adet soğan (küp şeklinde)

2 diş sarımsak (ince kıyılmış, isteğe bağlı)

1 kaşık tereyağı

2 kaşık zeytinyağı

2 kaşık rendelenmiş dil peyniri

1 çay kaşığı muskat

1 fincan krema

1 adet kesme şeker

Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Derin bir kase içine bol buz ve soğuk su koyun. Bir tencerede su kaynatın ve tuz serpin.

Kaynayan suda ıspanaklar rengini kaybetmeden yaklaşık 5-6 dakika haşlayıp, süzüp buzlu suya atın.

Bu sayede güzel yeşil bir renkte ıspanak püreniz olacaktır. Ayrı bir tavada tereyağı, zeytinyağı ile beraber soğanları soteleyin.

Sarımsakları ekleyip biraz daha soteleyin. Soğanlar iyice pişince altını kapatın.

Bir mutfak robotuna soğanları ve ıspanakları alıp iyice kıyın.

Bir tencereye koyun, üstüne krema ve muskat ekleyip bir taşım kaynatın.

Özellikle et yemekleri için harika bir garnitür olacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder