Memet Özer Dünyanın yeni gözdesi ispanyol lezzetleri!
HABERİ PAYLAŞ

Dünyanın yeni gözdesi ispanyol lezzetleri!

Patatesli İspanyol omleti

MALZEMELER

6 adet yumurta

1 fincan krema

3 adet orta boy patates (hafif diri kalacak şekilde tuzlu suda haşlanmış, soyulmuş ve küp şeklinde kesilmiş)

3 adet yeşil çarliston biber (ince kıyılmış)

1/2 adet soğan (küçük küpler halinde)

1 bardak rendelenmiş dil peyniri

2 kaşık rendelenmiş parmesan peyniri

4 dilim dil füme (ince kıyılmış, isteğe bağlı)

2 kaşık zeytinyağı

1 kaşık tereyağı

tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Bir tavaya zeytinyağı ve soğanları alın. Tuz ve karabiber serpip soğanları hafifçe öldürün.

Haberin Devamı

Biberleri, patatesleri ve tereyağını ekleyip 5 dakika daha karıştırarak pişirip ılınmaya bırakın.

Bir güveci tereyağı ile iyice yağlayın. Yumurtalarınızı ve kremayı bir kaseye alın ve iyice köpürene dek çırpın.

Peynir rendelerini ve dil fümeyi ekleyip yumurtaları çok söndürmeden, tuz ve karabiber serperek karıştırın.

Tavadaki karışımı fırın kabınıza alın.

Yumurtalı karışımı güzelce dağıtarak üzerine ekleyin.

Önceden 190 derecede ısıtılmış fırında nar gibi olana dek pişirin.

Sebzeli ve safranlı ispanyol pilavı

MALZEMELER

1,5 bardak pirinç (tuzlu suda bekletilmiş ve iyice yıkanmış)

1 çay kaşığı safran (soğuk suda açılmış, yoksa zerdeçal da kullanabilirsiniz)

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı tarçın

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı şeker

1 adet soğan (küçük küpler halinde)

1 adet domates (soyulmuş çekirdekleri çıkarılmış, etli kısmı küpler halinde)

2 adet çarliston biber (küpler halinde)

2 adet kırmızı kapya biber (küpler halinde)

2 bardak tavuk suyu (sıcak)

2 kaşık zeytinyağı

1 kaşık tereyağı

tuz, karabiber

1 avuç yeşil zeytin (çekirdekleri çıkarılmış)

HAZIRLANIŞI

Pilav tencerenize zeytinyağı ve soğanları alın.

Tuz, karabiber, şeker ve diğer toz baharatları ekleyip, soğanlar yumuşamaya başlayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.

Tereyağı ekleyin.

Biberleri ekleyin.

Sotelemeye devam edin.

Domatesleri de ilave edip yaklaşık 5 dakika daha pişirin.

Pirinçlerinizi ekleyin, birlikte 5 dakika daha kavurun.

Tavuk suyunu ekledikten sonra üstünü kapatıp kısık ateşte pişirin.

10 dakika demlendirip yeşil zeytinlerle birlikte servis yapın.

Haberin Devamı

Sarımsaklı İspanyol tavuğu

MALZEMELER

3 adet tam tavuk budu

2 kaşık un

1 adet soğan (piyazlık)

5 diş sarımsak (ince kıyılmış)

1 bardak tavuk suyu

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

2 adet defne yaprağı

3 kaşık zeytinyağı

1 kaşık tereyağı

tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Bir tavayı ocakta iyice ısıtın.

Tavuklarınızı una batırıp, fazlasını dökün.

Tuz ve karabiber serpin.

Zeytinyağı eklediğiniz tavada arkalı önlü güzel bir kahverengi olacak şekilde pişirip tavukları bir tabağa alın.

Soğuk ispanyol çorbası

MALZEMELER

4 adet domates (küp şeklinde)

1 adet salatalık (çekirdekleri çıkarılmış, küp şeklinde)

1/2 adet kırmızı soğan (küp şeklinde)

1 diş sarımsak rendesi

1 adet kırmızı kapya biber (küp şeklinde)

1 adet çarliston biber (küp şeklinde)

1 bardak domates suyu

1 kaşık sirke

1 kaşık limon suyu

1 çay kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)

1 kaşık worcester sos (varsa, yoksa bir tatlı kaşığı nar ekşisi)

3 kaşık sızma zeytinyağı

1 avuç kıyılmış fesleğen

HAZIRLANIŞI

Fesleğen hariç tüm malzemeyi iyice püre haline gelene dek mutfak robotunda çekin.

Haberin Devamı

Çok koyu olursa biraz su ilave ederek açabilirsiniz.

Kıyılmış fesleğen yaprakları ile servis yapın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder