Memet Özer Evde yılbaşı keyfi!
HABERİ PAYLAŞ

Evde yılbaşı keyfi!

Değerli Posta okuyucuları, öncelikle hepinize sağlıklı, huzurlu, mutlu ve bol lezzetli bir yıl diliyorum. Umarım tüm beklentilerinize karşılık verecek bir yıl geçirirsiniz. Ben de bu hafta yılbaşı gecesini evde geçirecek okuyucularımiz için bir mönü hazırlamaya çalıştım. Aile ve dostlar ile evde yenecek güzel bir yılbaşı yemeği gibisi yoktur. Umarım verdiğim tarifleri uygular ve harika bir gece gecirirsiniz. Herkese iyi yıllar diliyorum

HAZIRLANIŞI

Yumurta ve şekeri koyulaşıncaya kadar çırpın. Süt, sıvıyağı, kakao, un, pirinç unu, vanilya, karbonat, kabartma tozunu sırasıyla koyup karıştırın. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritip karışıma ilave edin. Kestane şekerlerinin 2/3’ünü iyice ezip karışıma ekleyin. Yağlanmış kek kalıbına karışımı dökün. Bitter çikolatayı, tarçın çubuğunu rendeleyip benmari usulu eritin ve kalan kestaneleri irili ufaklı ilave edin. 200 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Kek fırından çıktıktan sonra üzerine çikolatalı ve kalan kestanelerle yaptığınız sosu dökün.

Haberin Devamı

MALZEMELER

* 5 adet yumurta
* 1.5 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı süt
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 1 çay kaşığı karbonat
* 2 çorba kaşığı kakao
* 1 su bardağı un
* 1 su bardağı pirinç unu
* 1/2 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 1/2 kilo kestane şekeri (Yumuşak olanlarından)
* 1 çay bardağı beyaz kuvertür çikolata Sos için:
* 1/2 su bardağı bitter kuvertür çikolata
* 1 adet tarçın çubuğu

ISPANAKLI SUFLE

HAZIRLANIŞI

Tencerede tereyağı ve zeytinyağını kızdırıp üzerine un ilave edip kavurun. Karışıma sütü ekleyip yoğun bir beşemel sos elde edin. Ayrı bir tavada ince ince kıydığınız soğanları soteleyin ve üzerine hindistan cevizlerini ekleyin. Tava soğumaya yakınken üzerine ıspanakları ilave edip 1-2 kez karıştırın ve karışımı beşemel sosa ilave edin, soğumaya alın. Soğuduktan sonra,yumurta sarılarını ve keçi peynirini ilave edin. 3 yumurta beyazını mikser yardımı ile çırpın ve köpürtün. Karışımınıza yumurta beyazlarını yavaş yavaş yedirin. Karışımlarınızı sufle kaplarına koyup 180 derece ısıtılmış fırında 12 dakika pişirin.

Haberin Devamı

MALZEMELER

* 1 bağ ıspanak
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 3 yumurta
* 5 çorba kaşığı un
* 1 çay bardağı keçi peyniri
* 1 adet soğan
* 1 çorba kaşığı tereyağı
? 1 çay bardağı süt
? 1 çay bardağı ince kıyılmış hindistan cevizi

HİNDİ ROLANT

HAZIRLANIŞI

Hindi filetolarının 2 tarafını tuz ve karabiberleyin. Tavada soğan ve sarımsakları iyice soteledikten sonra soğumaya bırakın. Hindi filetolarımızın içine sote karışımını koyup hindileri rulo halinde sarın ve her yerini iyice tereyağlayın. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 30 dakika pişirmeye koyun. Fırına verdiğiniz hindilerin altına bir fırın tepsisi yerleştirin. Hindiniz pişerken üzerinden akan yağları atmayın. Bu yağların üzerine kalan tereyağınızı ilave edin. Bu karışımı 5-6 dakika yüksek ateşte pişirdikten sonra üzerine unu ilave edin. Daha sonra hindi suyunu biberiyeyi ve mantarları ekleyin, kaynamaya bırakın. Hindi sosunun içinden mantar ve biberiyeleri alıp hindinin üzerine dökerek servis edin.

Haberin Devamı

MALZEMELER

* 2 adet büyük hindi fileto
* 2 adet soğan
* 4 diş sarımsak
* 10 adet kültür mantarı
* 1 dal biberiye
* 1 bardak tereyağı
* 1 bardak un
* 1 bardak hindi suyu

FASULYELİ YEŞİL MERCİMEK SALATASI

HAZIRLANIŞI Mercimeklerinizi soğuk suya koyup kaynattıktan sonra suyunu değiştirip tekrar haşlayın. Fasulyeleri temizledikten sonra bol tuzlu suda 1 dakika haşlayıp buzlu suya koyun. Fasulyelerinizi zeytinyağında sarımsaklarla beraber soteleyin. Kurutulmuş etlerinizi jülyen doğrayıp tavada 1-2 dakika soteleyin. Bütün malzemeleri bir kapta karıştırıp üzerine sirke, zeytinyağı, kekik, tuz, karabiber ilave edip karıştırın.

MALZEMELER

* Yarım su bardağı yeşil mercimek
* 15 adet yeşil fasulye
* 5 dilim kurutulmuş et
* 2 diş sarımsak
* 1 çorba kaşığı sirke
* 1 çorba kaşığı zeytin yağı
* 1 çay kaşığı kekik
* Tuz
* Karabiber

Sıradaki haber yükleniyor...
holder