Memet Özer İftar tatlarına küçük dokunuşlar
HABERİ PAYLAŞ

İftar tatlarına küçük dokunuşlar

Tarhanalı sebze çorbası

MALZEMELER

1 adet soğan (yemeklik)

1 adet havuç (küçük küpler halinde)

1 adet kabak (çekirdekleri çıkarılmış, küpler halinde)

1 adet kapya biber (küpler halinde)

2 adet çarliston biber (küçük küpler halinde)

1 adet domates (küpler halinde, soyulmuş)

1 bardak yeşil mercimek (1 taşım kaynatılmış süzülmüş)

1 çay bardağı tarhana (soğuk suda çırpılmış)

5 bardak tavuk suyu

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 kaşık tatlı kırmızı toz biber

2 kaşik zeytinyağı

1 kaşık tereyağı

Tuz karabiber

HAZIRLANIŞI

Haberin Devamı

Zeytinyağı ve tereyağını bir tencereye alın. Soğanları ekleyip tuz ve karabiber serpin. Hafifçe soteleyin.

Sırasıyla havuç ve biberleri ekleyip, toz biber serperek sotelemeye devam edin. Daha sonra salçayı ekleyip biraz daha kavurun.

Domates ve tavuk suyunu ekleyin.

Mercimekleri de ekleyip, kısık ateşte pişirin.

Sebzeler ve mercimekler yumuşayınca tarhanayı karıştırarak yedirin. Kabakları da ekleyip karıştırarak 5 dakika pişirin. Kıyılmış maydanozla servis yapabilirsiniz.

PORTAKALLI ŞEKERPARE

HAZIRLANIŞI

Yumurtanın beyazı ve sarısını ayırın. Yumurta beyazı ve diğer hamur malzemelerini yoğurun. Hamurunuzu üstü kapalı bir şekilde buzdolabında bekletin. Bu arada şerbeti kaynatıp karanfilleri süzerek ılınmaya bırakın. Buzdolabından çıkardığınız hamuru, yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye ceviz büyüklüğünde şekerpareler hazırlayarak yerleştirin. Ortalarına fındık ekleyin, yumurta sarısı sürüp, önceden 180 derece ısıtılmış fırında altın rengi olana dek pişirin. Ilınmış şerbeti ilave edip biraz bekleyin.

MALZEMELER HAMURU İÇİN

150 gr terayağı (oda sıcaklığında)

1 bardak irmik

1 bardaktan biraz fazla un

1 adet yumurta

2 kaşık pudra şekeri

1 çay kaşığı vanilya

1 adet portakal kabuğu rendesi

1/2 adet limon kabuğu rendesi

1 avuç fındık

1/4 adet portakal suyu

Kremalı mantar soslu fırınlanmıs tavuk budu

MALZEMELER

4 adet tavuk budu

1 adet soğan (kabaca doğranmış)

2 diş sarımsak (ezilmiş ve kabaca doğranmış)

1 adet havuç (kabaca doğranmış)

2 adet defne yaprağı

1 fincan tavuk suyu

1 tabak un

3 kaşık zeytinyağı

Tuz, karabiber

Haberin Devamı

KREMALI MANTAR SOS İÇİN

20 adet mantar (orta boy doğranmış)

1 adet soğan (küçük küpler halinde)

2 diş rendelenmiş sarımsak

1 tatlı kaşığı un

1 çay bardağı krema

1 çay bardağı tavuk suyu

1 tatlı kaşığı soya sos

1 kaşık tereyağı

2 kaşık zeytinyağı

Tuz, karabiber

Kıyılmış maydanoz

HAZIRLANIŞI

Tavayı kızdırın. Tavuk butlarını tuz ve karabiber serptiğiniz una bulayıp, fazlalığı silkeleyin. Kızgın tavaya zeytinyağı ekleyip, butları altın rengi olana dek pişirip kenara alın.

Tavadaki yanmış yağı dökün, fakat yıkamayın, mantar sos için tava gerekli. Fırın kabına havuç, ezilmiş sarımsak, defne yaprağı ve soğanları yayın. 1 fincan tavuk suyu ekleyip, butları üzerine yerleştirin. Tuz, karabiber serpip, üstünü folyo ile kapayın, 190 derece ısıtılmış fırına atın.

Üstü kapalı 1 saat, üstünü açarak 15 dakika daha pişirin. Tavukları pişirdiğiniz tavaya zeytinyağı ve soğanları alın.

Tuz ve karabiber serperek pişirin. Sarımsak rendesi, tereyağı ve mantarları ekleyip, yüksek ateşte pişirmeye devam edin.

Un serpip karıştırarak iyice yedirin.

Haberin Devamı

Tavuk suyu ve soya sosu ekleyip bir taşım kaynatın. Krema ekleyip bir taşım daha kaynatın. Kıyılmış maydanozu fırından çıkan tavuğun üstüne ilave edebilirsiniz. Defne yapraklarını çıkarmayı unutmayın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder