Memet Özer Mevsimsel iftar mönüleri
HABERİ PAYLAŞ

Mevsimsel iftar mönüleri

Ramazan ayına girdik, hepiniz için Ramazan’ın hayırlı ve bereketli geçmesini dilerim. Ben de Ramazan ayı boyunca, sizlerle, iftar sofralarınıza uygun, mevsimsel, mümkün olduğunca hafif ve birbirini tamamlayan mönüler paylaşmaya çalışacağım. Üstelik geleneksel tatlarımıza uygun, ama benim küçük dokunuşlarla lezzetlendirdiğim tarifler olmasına özen göstereceğim. Bugün hazırladığım mönüdeki tatlı, klasik bir iftar yemeği tatlısı olmamasına rağmen, hazırlaması kolay ve damaklarınızda iz bırakacak bir tatlı. Önerim tatlıyı iftarınızı açtıktan 2 saat sonra güzel bir demli çayla birlikte tüketmeniz. Hepinize, mutlu, sağlıklı, huzurlu bir Ramazan ayı diliyorum...

Haberin Devamı

PATLICAN BABAGANNUŞ

MALZEMELER

4 adet patlıcan

2/3 süzme yoğurt

1 kaşık limon suyu

1 kaşık tahin

2 diş sarımsak rendesi (isteğe göre)

1 çay kaşığı pul biber

1 fincan zeytinyağı

tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Patlıcanlarınızın üstünde çatalla küçük delikler açın. Ocağınızın üstünde çevirerek közleyin. Kabuklarını soyup, bıçakla kıyın ve ılınmaya bırakın. Yoğurt, tahin, limon suyu, pul biber, tuz, karabiber ve zeytinyağını çırpın. Ilınan patlıcanları sosa karıştırıp servis yapın.

BAL VE HARDAL SOSLU KARIŞIK YEŞİL SALATA

MALZEMELER

1 kase karışık yeşillik (kıvırcık, göbek, roka, nane, marul gibi)

1 avuç kruton ekmek

1/2 adet limon suyu

1 kaşık sirke

1 kaşık tatlı hardal

1 tatlı kaşığı bal

1 fincan zeytinyağı

tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Kruton ekmeklerinizi hazırlamak için, tost ekmeklerinizi küp şeklinde doğrayın. Yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye dizip, üzerine biraz zeytinyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında, iyice kıtır olana dek pişirip, soğutun. Sos malzemesini derin bir kasede iyice çırpın. Yeşillikleri ilave edip iyice yedirin. Kruton ekmeklerle servis yapın.

DANA TRANÇ YAHNİ

MALZEMELER

500 gr dana tranç iri kuşbaşı

1 adet soğan (yemeklik)

1 adet havuç (küçük küpler halinde)

2 adet domates (rende)

1 adet kapya biber (küpler halinde)

1 kaşık domates salçası

1 kaşık biber salçası

2 bardak et suyu veya tavuk suyu

3 kaşık zeytinyağı

1 kaşık tereyağı

Haberin Devamı

2 adet defne yaprağı

1 dal taze biberiye

1 tabak un (etleri bulamak için)

1 adet kesme şeker

tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Tencerenizi ocakta ısıtın. Un koyduğunuz tabağa tuz ve karabiber serpip karıştırın. Etleri una bulayın. Tencereye zeytinyağı koyun, etlerinizi güzel bir kahverengi olana dek kızartıp, bir tabağa alın. Aynı tencereye tereyağı ekleyip, soğanları alın. Hafifçe kısık ateşte soteleyin.

Havuçları ve kapya biberleri ekleyip, sotelemeye devam edin. Salçaları ekleyip 3 dakika kavurun. Domates rendesini ekleyin. 5 dakika daha soteleyin. Defne yaprağı, biberiye, et suyu ve şeker ekleyin. Kaynamaya bırakın.

Kaynadıktan sonra etleri ekleyin. Üstü kapalı kısık ateşte, yaklaşık 2 saat pişirin. Servis yaparken defne yaprakları ve biberiye dallarını çıkarmayı unutmayın.

SICAK ÇİKOLATALI SUFLE

MALZEMELER

125 gr bitter çikolata

125 gram tereyağı

3 yumurta

3 yumurta sarısı

25 gr toz şeker

1 pk vanilya

25 gr un

1 adet portakal kabuğu rendesi

1 çimdik tuz

HAZIRLANIŞI

Sufle kaplarınızı tereyağı ile yağlayıp unlayın. Buzdolabında soğumaya bırakın. Tereyağını ısıtın. Çikolataları bıçakla incecik kıyın.

Haberin Devamı

Sıcak tereyağını çikolataların olduğu kaseye ilave edin. Karıştırarak çikolataların iyice erimesini sağlayın. Daha sonra ayrı bir kasede yumurtaları ve şekeri çırpın.

Yavaşça çikolatalı karışıma ekleyin, yavaş ilave etmek önemli çünkü yumurtaların pişmesini istemeyiz. Karıştırın. Vanilya, portakal kabuğu rendesi ve unu ekleyip kabaca karıştırın, sufle kaplarınıza paylaştırın.

Önceden 190 derecede ısıtılmış fırında 6 ile 7 dakika arası pişirin. Vanilyalı ya da kaymaklı dondurma ile servis yapın.

MAHALLEDE İTALYAN VAR!

DUE FORNİ

Anadolu Yakası, Avrupa yakasıyla yarışacak yeni bir yeme-içme mekanına kavuştu. Taze deniz ürünlerinden yaratılan meze ve yemekleriyle şöhreti yakalayan Misina Balık’ın kurucusu Suat Yılmaz, şimdi de Due Forni İtalyan lokantasıyla iddiasını sürdürüyor.

Konuklarını İtalya’nın gerçek lezzetleriyle tanıştırmak iddiasıyla yola çıkan, ‘Mahallenin gerçek İtalyanı’ sloganıyla Göztepe’de hizmet vermeye başlayan Due Forni; günlük, taze deniz ürünlerini İtalyan mutfağının kendisine özgü karakteriyle yeniden yorumlayıp sunuyor.

Şef Matteo Bertuletti ve ekibi, bugüne kadar tanışmadığımız İtalyan yemeklerinin yanı sıra Türk damak tadına uygun çok özel yemek ve mezeleriyle konukları gerçek bir lezzet şölenine davet ediyor.

‘Çift fırın’ anlamına gelen ‘Due Forni’, orijinal taş fırında pişirilen pizzaları ve dumanı üstünde ekmekleriyle de lezzet çıtasını çok yukarılara taşıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder