Memet Özer SEÇİM AKŞAMI ATIŞTIRMALIKLARI...
HABERİ PAYLAŞ

SEÇİM AKŞAMI ATIŞTIRMALIKLARI...

Bu gece, uzun bir gece olacak. Birçoğumuz televizyon karşısında, seçim sonuçlarını gecenin geç saatlerine kadar izleyeceğiz. Ben de bu güne uygun olarak televizyon karşısında atıştırabileceğiniz tabaklardan oluşan bir menü derlemeye çalıştım. Mideyi yormayacak, ama aynı zamanda seçim heyecanını bastıracak reçeteler hazırlamak istedim. Gece geç saate kadar oturacak ve tekrar acıkacaklar için ayrıca çok lezzetli ve basit bir çorba tarifi ekledim. Seçimlerin Türkiye için hayırlı olmasını diliyor ve hepinize şimdiden afiyet olsun diyorum.

Haberin Devamı

ERİŞTELİ, REYHANLI VE HAVUÇLU MERCİMEK ÇORBASI

MALZEMELER

- 1 adet kuru soğan (yemeklik)

- 1 adet havuç

- 1 adet patates (küp şeklinde)

- 2 kaşık kırmızı mercimek

- 1 tatlı kaşığı domates salçası

- 1 tatlı kaşığı biber salçası

- 1 kaşık zeytinyağı

- 1 kaşık tereyağı

- 3 bardak tavuk suyu

- 2 kaşık arpa şehriye

- 1 tatlı kaşığı sirke

- 1 kaşık kıyılmış reyhan ya da fesleğen

- Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Tencerenizde tereyağı ve zeytinyağını orta ateşte ısıtın. Soğanları ekleyip, tuz ve karabiber serpin. Acı seviyorsanız kırmızı biber de ekleyebilirsiniz. Soğanları hafifçe öldürüp, havuçları ekleyin. Bir müddet daha kavurun. Salçayı ekleyin. 2 dakika daha kavurun. Sirke ekleyip çektirin. Tavuk suyunu ekleyip kaynamasını bekleyin. Kaynadıktan sonra mercimek ve patatesi ekleyin. Yumuşayıncaya kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Çorbanızı mutfak robotunda püre haline getirin. Bu aşamada koyu olmuşsa dilediğiniz kıvama gelene dek sıcak su ekleyin. Tencereye erişteleri ekleyin. Erişteler yumuşayıncaya dek pişirin. Kıyılmış reyhanla servis yapın.

TAZE BAHARATLI PEYNİR TOPLARI

MALZEMELER

- 100 gr yumuşak beyaz peynir

- 50 gr tulum peyniri

- 2 kaşık labne peyniri

- 50 gr keçi peyniri

- 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber

- 1 fiske kekik

- 1 fiske kimyon

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 kaşık zeytinyağı

ÜSTÜ İÇİN:

- 2 kaşık maydanoz (çok ince kıyılmış)

- 2 kaşık dereotu (çok ince kıyılmış)

- 1 kaşık taze nane (çok ince kıyılmış)

HAZIRLANIŞI

Peynir topları için gerekli malzemeyi, derin bir kase içinde iyice yoğurun. Ellerinizi zeytinyağı ile yağlayıp, küçük toplar meydana getirin. Üst malzemesini genişçe bir kapta karıştırın. Toplarınızı bu karışıma bulayıp, buzdolabında biraz soğutun.

Haberin Devamı

FIRINLANMIŞ DOMATESLİ SARIMSAKLI EKMEK

MALZEMELER

- 6 dilim ekmek

- 2 adet iri domates (halka şeklinde orta kalınlıkta kesilmiş)

- 2 kaşık zeytinyağı

- 2 kaşık tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)

- 2 diş sarımsak rendesi

- 1 kaşık maydanoz (çok ince kıyılmış)

- 1 kaşık parmesan ya da eski kaşar rendesi

- Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Bir kase içinde yumuşamış tereyağı, sarımsak rendesi, kıyılmış maydanoz, rende peynir, tuz ve karabiberi karıştırın. Ekmeklerinizin üzerine sürüp önceden 180 derecede ısıtılmış fırında altın rengi olana dek pişirip kenara alın. Fırın derecenizi 200 dereceye getirin. Bir fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Domates dilimlerini yayın. Üstüne zeytinyağı sürün. Tuz ve karabiber serpip fırınlayın. Yumuşayıp renk değiştirince çıkarın. Önceden hazırladığınız ekmeklerin üzerine yerleştirin. Kekik serperek servis yapın.

Haberin Devamı

TON BALIK SOSLU MİNİ ÇAVDAR SANDVİÇLER

MALZEMELER

-4 adet çavdar tost ekmeği (4 eşit parçaya bölünmüş halde, 180 derece ısıtılmış fırında, 3 dakika beklemiş)

- 1 bardak ton balığı konservesi (yağı süzdürülmüş)

- 2 kaşık mayonez

- 1 kaşık tatlı hardal

- 2 kaşık kornişon (ince kıyılmış)

- 2 kaşık taze soğan (ince kıyılmış)

- 1 adet domates (çekirdekli kısmı çıkarılmış, soyulmuş küçük küpler halinde)

- 1 kaşık kıyılmış maydanoz

- 1 tatlı kaşığı limon suyu

- Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Ekmekler hariç, tüm malzemeyi derin bir kasede çatalla hafifçe ezerek iyice karıştırın. Sandviç ekmeklerinizin içine paylaştırın. Dilerseniz her birinin ortasına kürdan batırabilirsiz. Maydanoz ya da taze kekik yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

BAL VE HARDAL SOSLU KARIŞIK YEŞİL SALATA

MALZEMELER

- 1/4 adet göbek salata (irice elle koparılmış)

- 1/2 adet roka (irice elle koparılmış)

- 1 adet salatalık (ince halkalar halinde)

- 1/4 adet marul (irice elle koparılmış)

- 6 adet kiraz domates (ikiye bölünmüş)

SOS:

- 1 kaşık bal

- 1 tatlı kaşığı tatlı hardal

- 1 kaşık limon suyu

- 1 fincan zeytinyağı

- 1 çay kaşığı sirke

- Tuz, karabiber

BAHARATLI TAVUK KANATLARI, YOĞURTLU VE LİMONLU DİP SOS

MALZEMELER

- 12 adet tavuk kanadı

- 2 kaşık zeytinyağı

- Tuz, karabiber

ÜSTÜNÜ KAPLAMAK İÇİN:

- 1/2 bardak ketçap

- 1/2 bardak toz şeker

- 1 adet sarımsak rendesi

- 1 kaşık elma sirkesi

- 1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber

- 1/2 çay kaşığı pul biber

- 1 kaşık worcester sos (varsa)

- 1 çay kaşığı kimyon

- 1 tatlı kaşığı limon suyu

- 1/3 bardak su

- Tuz, karabiber

YOĞURTLU VE LİMONLU DİP SOS:

- 1/2 bardak süzme yoğurt

- 1 tatlı kaşığı hardal

- 2 kaşık mayonez

- 1 tatlı kaşığı limon suyu

- 1 adet limon kabuğu rendesi

- 1 kaşık kıyılmış maydanoz

- Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Dip sos malzemesini çırpın ve buzdolabında bekletin. Fırınınızı 200 derecede ısıtın. Üstünü kaplamak için olan malzemeyi, bir tencerede orta ateşte yaklaşık 35 dakika kalınlaşana kadar pişirip oda sıcaklığında bekletin. Gerekirse 10 dakika daha pişirebilirsiniz. Kanatlarınızı zeytinyağı ile ovup tuz ve karabiber serpin. Fırın tepsinize pişirme kağıdı koyup 200 derecede 30 dakika fırınlayın. Daha sonra oda sıcaklığına gelen sosu kanatlarınızın her iki tarafına da sürün. Fırın sıcaklığını 180 dereceye düşürün. Her iki tarafını çevirerek 8’er dakika fırınlayın. Hazırladığınız dip sos ile birlikte servis yapın.

(30.03.2014 tarihli Posta karnaval'dan alınmıştır.)

Sıradaki haber yükleniyor...
holder