Memet Özer Yaz sofralarınız için makarna tarifleri
HABERİ PAYLAŞ

Yaz sofralarınız için makarna tarifleri

Kıyma ve beşamel soslu lazanya

MALZEMELER

1 paket lazanya Beşamel sos için

2 kaşık un

2 kaşık tereyağı

2 bardak süt

1 çay kaşığı muskat rendesi

3 kaşık parmesan rendesi

Tuz, karabiber

Kıyma sos için

500 gr kıyma

1 adet havuç (küçük küpler halinde)

3 adet domates rendesi

2 adet soğan (küpler halinde)

2 adet kereviz sapı (kıyılmış)

3 diş sarımsak rendesi

2 kaşık domates salçası

2 bardak et suyu

2 adet defne yaprağı

1 adet kesme şeker

2 kaşık zeytinyağı

1 kaşık tereyağı

1 fincan krema

Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Kıyma sosu için tencereyi kızdırın. Zeytinyağı ve kıymayı ekleyip, tuz, karabiber, şeker serperek yüksek ateşte kavurun.

Haberin Devamı

Kıyma kahverengi olunca altını kısın. Tereyağı ve soğan, havuç, kereviz sapı ve sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edin.

Salça ekleyip 5 dakika daha kavurun. Rendelenmiş domates, defne yaprağı, et suyu ekleyip kaynama noktasına getirin.

Sonra kısık ateşte en az bir saat pişirin. Defne yaprağını çıkarın. Kremayı ekleyin. Beşamel sos için, tereyağını eritip un ekleyin. Karıştırarak kavurun.

Unun rengi çok değişmesin. Soğuk sütü yavaşca ilave ederek çırpın.

Pürüzsüz bir kıvama getirip, kaynatın. Tuz, karabiber, muskat, rendelenmiş peynirin yarısını ekleyin.

Fırın kabının altına biraz kıymalı sostan yayın. Üstüne lazanya yapraklarını yerleştirin. Tekrar kıyma sosu sürün. Üstüne beşamel gezdirin.

Aynı işlemi fırın kabınız dolana kadar yapın. En üstüne beşamel sürün. Kalan peyniri ilave edip, 190 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

Acılı ve domates soslu kalem makarna (Penne)

MALZEMELER

1 paket penne

2 adet acı cin biberi (kıyılmış, yoksa bir kaşık pul biber)

1 adet soğan (küçük küpler halinde)

3 diş sarımsak rendesi

2 adet kırmızı kapya biber (küpler halinde)

5 adet domates (rendelenmiş)

1 kaşık domates salçası

3 kaşık zeytinyağı

2 adet kesme şeker

1 bardak su

Tuz, karabiber

Rendelenmiş parmesan ya da eski kaşar

HAZIRLANIŞI

Bir tencere içine zeytinyağı ve soğanları alın. Tuz, karabiber ve şeker ekleyip soteleyin.

Kapya biberleri ekleyip sotelemeye devam edin. Sarımsak, acı biber ve salçayı ekleyin. 3 dakika daha kavurun.

Haberin Devamı

Domates rendesi ve suyu ekleyip, bir saat kısık ateşte pişirin. Makarnanızı pakette yazan süreden 1 dakika eksik olarak haşlayıp süzün.

Süzdüğünüz makarnayı sos tenceresine alın. 3 dakika birlikte pişirin. Üstüne rendelenmiş peynir koyarak servis yapın.

Taze bezelye püreli şerit makarna (Taglietelli)

MALZEMELER

1 paket taglietelli makarna

2 bardak taze bezelye

2 diş sarımsak

1 avuç taze fesleğen ya da reyhan

5 yaprak taze nane

1 fincan dolmalık fıstık (kavrulmuş)

1 çay bardağı zeytinyağı

50 gr parmesan ya da eski kaşar rendesi

1 fincan krema

Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Bezelyelerinizi, içine tuz kattığınız kaynamış suya atın. Yumuşayana kadar pişirip buzlu su olan bir kaba alın. Bu renklerinin kararmasını önler.

Bu arada makarna suyunuzu kaynatın. Tuz ekleyip makarnalarınızı pakette yazan sürede pişirin.

Makarnanız pişerken bezelyeleri ve diğer malzemeyi mutfak robotundan geçirin. Makarna haşlama suyundan bir kepçe ilave edin.

Süzdüğünüz makarnayı sosla iyice yedirin.

Haberin Devamı

Ton balıklı makarna salatası

MALZEMELER

1 paket burgu makarna

3 kutu ton balığı (süzülmüş)

2 adet domates (soyulmuş küp şeklinde)

4 sap taze soğan (ince kıyılmış)

1 bardak yeşil zeytin (çekirdeksiz, ikiye kesilmiş)

5 adet kornişon turşu (ince kıyılmış)

2 adet salatalık (halka şeklinde)

2 adet çarliston biber (halka seklinde)

3 kaşık zeytinyağı

2 kaşık kıyılmış maydanoz

Sosu için

1 kaşık mayonez

1 kaşık tatlı hardal

1/2 adet limon suyu

1 kaşık elma sirkesi

1 çay kaşığı bal

1 çay bardağı zeytinyağı

Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Sos malzemesini derin bir kasede çırpın. Makarnanızı pakette yazan sürede haşlayıp süzün. Üstüne zeytinyağını ekleyip karıştırın.

Ilınmaya bırakın. Ilınan makarnaya ve diğer malzemelere sosu iyice yedirip, biraz soğuttuktan sonra servis yapın.

İyi makarnanın püf noktaları

Öncelikle makarnanızı büyük bir tencere içinde bol suyla haşlayın. Bol suyla haşlarsanız ve arada karıştırırsanız zeytinyağı koymanıza gerek yok.

Haşladığınız su tamamen kaynamış olmalı.

Haşlama suyuna mutlaka tuz koyun. Tuzu kaynama noktasına geldikten sonra koymanız suyunuzun daha çabuk kaynamasını sağlar. Makarnaya sonradan ekleyeceğiniz tuz aynı etkiyi vermez.

Makarnanızı pakette yazan pişme süresinden bir dakika daha az haşlayın. Daha sonra hazırladığınız sosla birlikte 3 dakika daha pişirin.

Makarnanızı süzdükten sonra asla yıkamayın. Makarnanın haşlama suyundan bir kepçe makarnanızın sosuna eklerseniz çok lezzetli sonuç verir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder