Dünya AB 2 ülkeye daha vizeyi kaldırıyor

AB 2 ülkeye daha vizeyi kaldırıyor

Paylaş
AB 2 ülkeye daha vizeyi kaldırıyor

Avrupa Birliği, Makedonya, Karabağ ve Sırbistan'dan sonra iki ülkeye daha kapılarını açıyor

Geçen yıl Avrupa Birliği üyesi olmayan Makedonya, Karabağ ve Sırbistan'a vizeyi kaldıran AB, Bosna-Hersek ve Arnavutluk'a da vizeyi sonbaharda kaldıracağını açıkladı.

Haberin Devamı

Avrupa Birliği'nin Bosna-Hersek'teki Delegasyon Başkanı Dimitris Kourkoulas, biyometrik pasaporta sahip Bosna-Hersek vatandaşlarının, sonbaharda AB ülkelerine vizesiz seyahat edebileceğini açıkladı.

Kourkoulas, Saraybosna'da düzenlediği basın toplantısında, AB'nin geçen yıl da Makedonya, Karadağ ve Sırbistan'a vizeyi kaldırdığını, Bosna-Hersek ile Arnavutluk'a da bu yıl içinde vize serbestliği getirileceğini duyurdu.

Dimitris Kourkoulas, “Sonbahara üç ay kaldığını biliyorum ama şu anda hiç kimse vizelerin kaldırılacağı kesin tarihi bilemez. Bilinen tek şey vizesiz seyahatin sonbahar aylarında başlayacak olmasıdır” dedi.

Kourkoulas, bu önemli gelişmeye Bosna-Hersek halkının ve liderlerinin gayretleri sonucu ulaşıldığını vurguladı. Avrupa Komisyonunun içişlerinden sorumlu üyesi Cecilia Malmström, dün Avrupa Parlamentosunun ve AB üyesi devletlerin Arnavutluk ve Bosna-Hersek'e vize uygulamasının kaldırılmasını öngören bir tasarıyı onaylayacağını söylemişti.

Haberin Devamı

Makedonya, Karadağ ve Sırbistan'a vizeyi 2009 yılında kaldıran AB, Bosna-Hersek ile Arnavutluk'tan da biyometrik pasaporta geçilmesi gibi bazı teknik adımları tamamlamasını istemişti.

AA