Dünya AB, cenazeleri eritecek

AB, cenazeleri eritecek

Paylaş
AB, cenazeleri eritecek

Avrupa Birliği, çevreye daha az zarar vermek için sıradışı bir çözüm üretti!

Avrupa Birliği ülkeleri, çevreye daha az zarar vermek amacıyla cenazelerin kimyasal bir sıvı içinde eritilip toz haline getirilmesini tartışmaya başladı.
Daily Mail’in haberine göre daha görüşmelerin başında Belçika ve İngiltere, projeye yeşil ışık yaktıklarını duyurdu.

“Rezomasyon” adı verilen “kimyasal hidroliz” işlemi bugüne kadar hayvanlar için kullanılmaktaydı. Özellikle İngiltere’de baş gösteren deli dana salgını sırasında binlerce sığır bu yöntemle yok edilmişti.

“Rezomasyon” işlemine savunanlara göre, ilke olarak “kremasyon”la (yakma) hemen hemen aynı olan rezomasyon, daha az enerji kullanıldığı ve doğaya zararlı kimyasallar yaymadığı için çevreye karşı daha faydalı olarak niteleniyor.

YAKILIRKEN CIVA SALINIMI OLUYOR

Bu işlemi savunanlara göre, cenaze krematoryumda yakılırken sıcaklık 1200 dereceye çıkıyor ve yüksek miktarda cıva buharı başta olmak üzere bazı zararlı gazlar havaya yayılıyor. Dolayısıyla rezomasyona göre çok daha fazla enerji harcanıyor ve havaya daha fazla karbondioksit salınıyor. Ayrıca tahta tabut israfı da olmuyor.

Rezomasyonda cenaze ipek tabutla tankın içine yerleştiriliyor ve birkaç yüz litre suya potasyum hidroksit ve alkali ekleniyor. Ölünün vücudu yüksek basınç altında ve 180 derecede iki saat kaynadıktan sonra beyaz bir toza dönüşüyor.

Bu toz, tıpkı yakma işlemi sonucu ortaya çıkan küller gibi, cenazenin yakınlarında teslim ediliyor.

Bir süredir ABD’nin Maine, Colorado, Florida ve Minnesota gibi eyaletlerinde insanlar içinde uygulanan rezamasyon işlemi sırasında erimeyen kemikler ise ezilerek toz haline getiriliyor.

Daily Mail, haberi “AB, cesetleri kostik çözeltide eritip kanalizasyona dökmeyi planlıyor” başlığıyla duyurdu.
Gazete, AB bürokrasisinde son günlerde yüksek sesle tartışılmaya başlanan yöntemin özellikle İngiltere ve Belçika’dan destek gördüğünü bildirdi.

Haberin Devamı

LONDRA, (DHA)