Gündem AB hibesiyle Batman'ı dinlemişler!

AB hibesiyle Batman'ı dinlemişler!

Paylaş
AB hibesiyle Batman'ı dinlemişler!

AB'den alınan 5 milyon lira hibe krediyle Batman'da yapılan “Afet Koordinasyon Merkezi”nden birçok aydınlatma direği ve binaların çatısına takılan cihazlarla kentin dinlendiği öne sürüldü

Avrupa Birliği’nden (AB) alınan 5 milyon lira hibe krediyle Batman’da yapılan “Afet Koordinasyon Merkezi” aracılığıyla dinleme yapıldığı iddiaları üzerine yapılan operasyonda 7 kişi gözaltına alındı.

NTV’nin haberine göre, eski Batman Vali Yardımcısı Osman Varol’un denetiminde yapılan ve 2 ay önce hizmete girmesine rağmen faaliyete başlamayan merkezle ilgili jandarmaya yapılan bir ihbar, çarpıcı iddaları gündeme getirdi.

Merkezin, amacının dışında ve dinleme yapmak için kullanıldığı dile getirilirken, kentteki birçok sokak aydınlatma direği ve yüksek binaların çatısına takılan dinleme cihazıyla kentin tamamının dinlendiği öne sürüldü.

JANDARMA BİLE DİNLENMİŞ

Sadece sokaktaki vatandaşın değil, jandarmanın da dinlendiği iddiaları üzerine merkeze yapılan baskında 7 kişi gözaltına alındı.

Afet Koordinasyon Merkezi’nin elektronik altyapısını kuran iletişim firmasının elemanları olan zanlılardan birinin avukatı Mahmut Tanrıseven, “Müvekkilimin iddiasına göre merkez amacı dışında inşa edildi, şartnamede belirtilen özelliklere uyulmadı” dedi. Tanrıseven, müvekkilinin dinleme yapılmasına dair birtakım malzemeler alındığını söylediğini de ifade etti.

Merkezdeki yasadışı dinlemeler sırasında yurtdışı telefon görüşmeleri ile bazı kamu kuruluşlarının da dinlendiği öne sürülürken, 21 Ocak’ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kente gelmesiyle birlikte dinlemelere son verildiği tutanaklara girdi.

Merkezin yapımına öncülük eden ve halen Trabzon’un Yomra ilçesinde kaymakam olarak görev yapan Varol’un da soruşturma kapsamında ifade vereceği dile getirildi.