Dünya Malta'da uçak düştü: 5 ölü! Uçağın yere çakılma anı kamerada!

Malta'da uçak düştü: 5 ölü! Uçağın yere çakılma anı kamerada!

Paylaş
Malta'da uçak düştü: 5 ölü! Uçağın yere çakılma anı kamerada!

Malta’da, bu sabah küçük bir yolcu uçağı düştü. Kazada en az beş kişi hayatını kaybederken ölenlerin Avrupa Birliği yetkilisi olduğu ileri sürüldü. Bu bilgi yalanlanırken hayatını kaybedenlerin tamamının Fransız olduğu öğrenildi

Malta’daki Luqa Uluslararası Havaalanı’ndan Libya’nın Misurata kentine gitmek için havaalanan iki pervaneli metroliner tipi uçak, kalkıştan kısa bir süre sonra henüz belirlenemeyen nedenle düştü.

İŞTE UÇAĞIN YERE ÇAKILMA ANI!



Bölgesel yetkililer uçaktakilerin Avrupa Birliği Üye Ülkelerinin Dış Sınırlarının Yönetimi için Operasyonel İşbirliği Ajansı (FRONTEX) görevlileri olduğu bilgisini verdi.


Malta Today gazetesi ise düşen hafif motorlu uçağın Lüksemburg’a ait olduğunu ve teyit edilmemiş bilgilere göre, içinde AB ve ABD’ye bağlı askeri yetkililerin olduğunu yazdı.


Kısa süre sonra bir açıklama yapan FRONTEX "Uçak bize ait değil" dedi.

Luqa Uluslararası Havaalanı da kaza sebebiyle ikinci bir emre kadar uçuşlara kapatılırken uçuşlar İtalya'nın Sicilya adasına yönlendirildi.


'ÖLENLER FRANSIZ YETKİLİLER'


Kazayla ilgili resmi açıklama ise saatler sonra Malta Başbakanı Joseph Muscat'tan geldi. Muscat, uçak kazasında ölenlerin Libya’daki insan kaçakçılığını önleme görevi kapsamında bu ülkeye giden Fransız yetkililer olduğunu belirtti. Muscat, ölenlerin Fransız pilot ve gümrük gözetleme görevlileri olduğunu kaydetti.

'SABOTAJ İZİNE RASTLANMADI'



Muscat, aynı zamanda görgü tanıklarının ifadelerine dayanarak düşüşünden önce uçakta herhangi bir patlama olmadığını da aktardı. Malta Today gazetesine kazayla ilgili açıklamada bulunan Malta Dışişleri Bakanı George Vella ise kazaya dair herhangi bir sabotaj izine rastlanmadığını söyledi. Kazanın ardından ikinci bir emre kadar uçuşlara kapatılan Luqa Uluslararası Havaalanı, yerel saatle 11.30’dan itibaren yeniden seferlere açıldı.

MALTA'NIN EN BÜYÜK KAZASI



Olayın Malta’da barış zamanında meydana gelen en büyük uçak kazası olarak kayıtlara geçtiği öğrenildi..

Haberin Devamı