Yaşam Abant’a hafta sonu ziyaretçi akını

Abant’a hafta sonu ziyaretçi akını

Paylaş
Abant’a hafta sonu ziyaretçi akını

Doğal güzellikleriyle ünlü Abant Tabiat Parkı’nı 2 günde 7 bin 500 kişi ziyaret etti

Bolu’da bulunan Abant Tabiat Parkı, hafta sonunda adeta ziyaretçi akınına uğradı.

2 GÜNDE 7 BİN 500 KİŞİ ZİYARET ETTİ


Kar kalınlığının 35 santimetreye ulaştığı Abant, hafta sonunda yerli ve yabancı tatilcilerin yoğun olarak tercih ettiği dinlenme mekanları arasında yer aldı. Parkı 2 günde yaklaşık 7 bin 500 kişi ziyaret etti. Parkta bulunan her 2 otel de yüzde 100 doluluk oranına ulaşırken, piknik alanlarının yoğunluktan dolması nedeniyle bazı tatilciler yol kenarlarında piknik yapmak zorunda kaldı.


YÜZDE 100 DOLULUK ORANI


Abant Gölü çevresinde kar ve buzlanma nedeniyle bazı sürücüler zaman zaman zor anlar yaşadı. Yolda kalan bazı araçlar vatandaşların yardımları ile yollarına devam edebildi. Tabiat parkındaki bir otelin genel müdürü Erol Oğuz, kar yağışının ardından Abant’a yoğun bir ilginin olduğunu ifade ederek, "Hafta sonu otelimiz yüzde 100 doluluk oranı ile hizmet verdi. Hafta içi ise doluluk oranımız yüzde 80’lerde. Bu sayı her an değişmekte. Kar, Abant’a bereketiyle birlikte geldi." diye konuştu.


"SOĞUK OLMASINA RAĞMEN GÜZEL BİR GÜN"


Ziyaretçilerden Salih ve Gamze Öztoprak çifti ise yoğunluk nedeniyle piknik alanlarında yer bulamadıkları için yol kenarında piknik yapmak zorunda kaldıklarını belirterek, "Abant’ı çok sevdiğimiz için 3 aylık ikiz bebeklerimizle geldik. Burada mangal yaptık. Soğuk olmasına rağmen yinede güzel bir gün geçirdik." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı