Ekonomi ABC işten çıkarmaya gidiyor

ABC işten çıkarmaya gidiyor

Paylaş
ABC işten çıkarmaya gidiyor

Amerikan yayıncılık şirketi ABC'nin, yeniden örgütlenme gerekçesiyle 300 ila 400 çalışanını işten çıkaracağı belirtildi

ABC Başkanı David Westin önceki gün çalışanlara yayımladığı bir genelgede, "şirketin her köşesinin etkileneceği bir dönüşüm yaşayacağını ve dönüşüm bittiğinde şirkette daha az çalışan olacağını" belirtti.

New York Times, ABC çalışanlarına dayanarak verdiği haberde, şirketin habercilik kısmında çalışanların yaklaşık yüzde 25’inin, yani 300 ila 400 kişinin işten çıkarılacağını kaydetti. Walt Disney’in sahibi olduğu ABC’de şu anda bin 500 civarında kişi çalışıyor. ABC’de yaklaşık 10 yıl önce 130 çalışan işten çıkarılmıştı.

İNTERNET VE KABLO TV SEYİRCİ KAYBETTİRİYOR

Televizyon kanallarının son on yıllarda internet ve kablo televizyonun yarattığı rekabet nedeniyle izleyici kaybettikleri, sanayi ve finans sektörlerinin yoğun baskısı altında oldukları, aynı holding içinde bulundukları şirketlerin baskısı ile sık sık işten çıkarmaya başvurdukları belirtiliyor.

ABC’nin "Good Morning America" ve "World News" gibi meşhur programlarının hafta içi ve hafta sonu çalışanlarını birleştireceği, bunun yanı sıra bazı programları için serbest gazetecilerden yararlanacağı, yabancı ülkelerdeki bürolarının sayısını azaltacağı, bazı yabancı bürolarında ise kendi hesabına çalışan ve "sayısal (dijital) gazeteci" denen kişilerden yararlanacağı bildirildi.

Haberin Devamı