Dünya ABD: Abluka sürdürülemez

ABD: Abluka sürdürülemez

Paylaş
ABD: Abluka sürdürülemez

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ambargonun sürdürülemez olduğu bildirildi

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Reuters ajansına göre, İsrail’in Gazze’ye uyguladığı ambargonun sürdürülemez olduğu ve bunun mutlaka değişmesi gerektiği ifade edildi.

Haberin Devamı

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Mike Hammer, “İsrail, Filistin yetkilileri ve diğer uluslararası partnerlerimizle görüşmelerimizi ara vermeden sürdürüyoruz. Şu anki uygulamalar sürdürülemez ve mutlaka değişmeli” diye konuştu.

Yardım gemilerine saldırı trajik

ABD Başkanı Barack Obama, İsrail’in Gazze’ye yardım gemilerine saldırısını trajik olarak niteledi, bu olayın Ortadoğu barış çabalarının ilerletilmesi için bir fırsat da sunabileceğini, bu süreçte Türkiye’nin de olumlu bir sesi olabileceğini söyledi. CNN TV’sinde Larry King’in sorularını yanıtlayan Obama, şunları söyledi:

“Şu anda önemli olan, mevcut kördüğümden çıkmamız ve bu trajediyi bir fırsat olarak kullanmamız. Tüm bu süreçte, Türkiye’nin de olumlu bir sesi olabileceğini düşünüyorum. Bu trajedi üzerinde çalıştığımızda ve herkesi bir araya getirdiğimizde, İsrailliler ve Filistinlilerin barış ve güvenlik içinde yan yana yaşayabilecekleri iki devletli çözüme nasıl ulaşabileceğimizi de çözebiliriz. Olayda gereksiz can kayıpları oldu, dolayısıyla tüm yaşananların etkili biçimde soruşturulması çağrısında bulunuyoruz.”

Haberin Devamı

(Hürriyet)