Dünya ABD artık uzaktan vuracak

ABD artık uzaktan vuracak

Paylaş
ABD artık uzaktan vuracak

Terörle mücadele doktrini temelden değiştiren Obama yönetimi, artık Irak ve Afganistan'da olduğu gibi geniş çaplı kara operasyonları yerine, füze saldırıları ve özel operasyonlara ağırlık verecek

Obama yönetimi, terörle mücadele doktrininde radikal bir değişikliğe gidiyor.

Haberin Devamı

Yeni stratejiye Amerika Birleşik Devletleri bundan böyle Irak ve Afganistan'da olduğu gibi maliyetli kara savaşlarına girişmeyecek. Bunun yerine teröristleri etkisiz hale getirmek için, El Kaide lideri Usame bin Ladin öldürülmesinde olduğu gibi özel baskınlara ağırlık verilecek. İnsansız savaş uçaklarıyla gerçekleştirilen füze saldırıları da artırılacak.

Özellikle El Kaide'nin Yemen, Pakistan, Somali ve diğer bölgelerdeki uzantılarına karşı bu yöntemlerin kullanılması planlanıyor.

BUSH’UN STRATEJİSİNDEN KOPUŞ

Associated Press ajansı, iki yıldır hazırlanmakta olan yeni doktrinin Bush yönetimi sırasında izlenen ‘teröre karşı küresel savaş’ siyasetinden kasıtlı bir şekilde ayrılma anlamına geldiğini belirtti. Yeni stratejiyle Amerika Birleşik Devletleri'nin Müslüman ülkeleri işgal ettiği propagandasının da önüne geçilmesi hedefleniyor.

Haberin Devamı

‘KENDİ TOPRAKLARIMIZA ODAKLANACAĞIZ’

Başkan Barack Obama’nın terörle mücadele danışmanı John Brennan, artık Amerika topraklarındaki güvenliğe kilit önem vereceklerini söyledi. Bu çerçevede El Kaide'nin Amerika Birleşik Devletleri'nde üye bulma çabaları ve olası saldırı girişimlerinin engellenmesi amaçlanıyor.

John Brennan, Obama'nın iktidara geldiği son iki buçuk yılda El Kaide'ye karşı büyük başarılar elde edildiğini de söyledi. Brennan, El Kaide’nin mali kaynaklarını kurutulduğunu ve liderlerinin yarısını devre dışı bırakıldığını öne sürdü.