Dünya ABD Başkanı Donald Trump ile ilgili bomba iddia

ABD Başkanı Donald Trump ile ilgili bomba iddia

Paylaş
ABD Başkanı Donald Trump ile ilgili bomba iddia

Göreve geldiği günden itibaren yürürlüğe koyduğu yasaklarla gündemden düşmeyen ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya ile bağlantıları nedeniyle görevden azledilebileceği öne sürüldü.

ABD Ulusal Güvenlik Dairesi (NSA) eski çalışanı John Schindler, Başkan Donald Trump'ın, ekibinde yer alan üst düzey isimlerin Rusya ile bağlantıları nedeniyle azledilebileceğini öne sürdü.

CBC Radio'ya konuşan güvenlik uzmanı Schindler, “ABD Başkanı, kampanya ekibinin başkanlık seçimlerine müdahale etmek için Rusya ile tezgah kurduğu yönündeki iddialar nedeniyle soruşturma geçirirse, bu, Trump’ın başkanlığının sonunu getirebilir” dedi.

Schindler; "Yalnızca Trump'ın çevresindeki insanlar değil Başkan'ın kendisi de gelecekte soruşturma ihtimaliyle karşı karşıya kalırsa bu durum oyunun kurallarını değiştirebilir. Bu nedenle istese de istemese de görevden alınabilir” ifadelerini kullandı.

Schindler, FBI soruşturması, Kongre tarafından atılan adımlar ve muhtemel bağımsız bir soruşturmayla Trump ve ekibinin Rusya ile iddia edilen bağlantılarının “kaçınılmaz bir şekilde” ortaya döküleceğini ifade etti.

Haberin Devamı