Dünya ABD Büyükelçiliği tartışılan açıklamayı sitesine koydu

ABD Büyükelçiliği tartışılan açıklamayı sitesine koydu

Paylaş
ABD Büyükelçiliği tartışılan açıklamayı sitesine koydu

ABD'nin yeni Ankara Büyükelçisi Francis Joseph Ricciardone'nin önceki gün basın özgürlüğüyle ilgili tepki çeken açıklamalarına, konuşmanın tam metninin Büyükelçilik sitesinde yayımlayarak açıklık getirdi

Bugün basında yer alan haberlerde, Ricciardone'nin önceki gün evinde verdiği özel davette bir grup gazeteciye, "Bir yanda gazeteciler gözaltına alınıyor, bir yanda basın özgürlüğü deniyor. Biz anlamıyoruz onun için sizlere soruyoruz” dediği belirtilmişti.

Haberin Devamı

Bu açıklama hükümet kanadından büyük tepki almıştı. Akşam saatlerinde ABD Büyükelçiliği internet sitesine Ricciardone'nin açıklamalarının tam dökümünü koydu. Sitedeki metinde, Ricciardone'nin "Biz anlamıyoruz" demediği "Anlamaya çalışıyoruz" dediği ifade edildi.

Ricciardone'nin tartışma yaratan sözleri internet sitesinde şu şekilde yer aldı: “Gözaltına alınanlarla ilgili suçlamaları bilmiyorum, detaylara hakim değilim. Biz sadece bu süreci yakından izliyoruz. Dediğiniz gibi, bir yanda gazeteciler gözaltına alınıyor, bir yanda basın özgürlüğünün desteklendiği belirtiliyor. Biz anlamaya çalışıyoruz, bunun için de sizlere soruyoruz."