Gündem ABD Büyükelçisi: Basın özgürlüğünü yüzde yüz destekliyoruz

ABD Büyükelçisi: Basın özgürlüğünü yüzde yüz destekliyoruz

Paylaş
ABD Büyükelçisi: Basın özgürlüğünü yüzde yüz destekliyoruz

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Richard Ricciardone, Ergenekon operasyonu kapsamında gazetecilerin gözaltına alınmasını değerlendirirken ''Yüzde yüz basın özgürlüğünü destekliyoruz'' dedi

Ricciardone, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'na yaptığı nezaket ziyaretinin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Bir gazetecinin “Basın özgürlüğüyle ilgili daha önce yaptığınız açıklamalar Türkiye'de tartışma yaratmıştı. Bugün de Ergenekon soruşturması kapsamında bazı gazetecilere ait adreslerde aramalar yapıldı, gözaltılar olduğu belirtiliyor. Bu konudaki değerlendirmeniz nedir” sorusuna Ricciardone, şu yanıtı verdi:

“Biliyorsunuz bugün Çevre ve Orman Bakanlığına nezaket ziyaretine geldim, gayet güzel bir görüşmemiz oldu. Başka bir soruya yorum yapmak istemedim ama bu sorunuz çok önemlidir. Biz prensipte herhangi bir dava hakkında yorum yapmıyoruz ama siyasetimiz hakkında, bütün dünyada şüphesiz yüzde yüz ifade ve basın özgürlüğünü destekliyoruz.”

DAHA ÖNCE DE 'GÖZALTILARI ANLAMIYORUZ' DEMİŞTİ

Ricciardone, Odatv'ye yapılan baskın sonrası Soner Yalçın ve 2 gazetecinin tutuklanmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunmuş ve ''Bir yanda gazeteciler gözaltına alınıyor, bir yanda basın özgürlüğü deniyor. Bunu anlamakta güçlük çekiyoruz'' demişti. Büyükelçi'nin açıklamalarına tepki gösteren Başbakan Erdoğan da ''acemi elçilik'' yorumunda bulunmuştu.

Haberin Devamı