Dünya ABD: Çin'le anlaşma, Türkiye'ye yatırımlarımızı etkileyebilir

ABD: Çin'le anlaşma, Türkiye'ye yatırımlarımızı etkileyebilir

Paylaş
ABD: Çin'le anlaşma, Türkiye'ye yatırımlarımızı etkileyebilir

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Türkiye'nin Çin'e verdiği savunma ihalesi ile ilgili olarak, 'Bu durum, ABD'nin Türkiye'deki yatırımlarını etkiliyebilir. Bu konuda endişeliyiz' dedi

Türkiye'nin Çin'e verdiği savunma ihalesi ile ilgili konuşan ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, 'Bu durum, ABD'nin Türkiye'deki yatırımlarını etkiliyebilir. Bu konuda endişeliyiz' dedi.

Ricciardone, "ABD'nin yaptırım uyguladığı bir Çin firmasıyla yapılması muhtemel anlaşma konusunda çok endişeliyiz. Evet bu ticari bir karardır ve Türkiye'nin egemenlik hakkıdır. Ancak bunun, müttefik hava savunma sistemleri kapsamında ne anlama geleceği konusunda endişelerimiz var" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin ihaleyi verdiği ama nihai anlaşmayı henüz yapmadığı CPMIEC adlı Çin firması, İran, Kuzey Kore ve Suriye'nin silahsızlanmasına yönelik anlaşmayı ihlal ettiği gerekçesiyle ABD yaptırımları altında bulunuyor.

FİDAN'A DESTEK


Öte yandan Ricciardone, son günlerde hakkında bir takım iddialar ortaya atılan MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a da destek çıktı. Hakan Fidan'la çalışmanın bir ayrılcalık olduğunu söyleyen büyükelçi, "İstihbarat açısından uyumlu çalışıyoruz" dedi. Ricciardone, Kılıçdaroğlu ile görüşmesiyle ilgili de "Muhalefet lideri ile elçinin buluşması doğal" dedi.

Haberin Devamı