Dünya ABD'de 'yer çekimsiz terapi' çılgınlığı!

ABD'de 'yer çekimsiz terapi' çılgınlığı!

Paylaş
ABD'de 'yer çekimsiz terapi' çılgınlığı!

ABD’de stres, yorgunluk ve ağrı şikayetleri için tercih edilen modern terapi yöntemi “yer çekimsiz havuzlara” olan ilgi her geçen gün artıyor

Amerikalı girişimci Gloria Irwin’in Chicago’da açtığı “Float Sixty” meditasyon merkezi, başta sporcu, oyuncu ve iş adamları olmak üzere tüm Amerikalılardan yoğun ilgi görüyor.

Eklem ağrılarından strese, yorgunluktan bazı hastalıklara kadar pek çok yararı olan terapi, yaklaşık 750 litrelik suya 450 kilogram “epsom” tuzu (Magnezyum Sülfat) karıştırılarak oluşturulmuş yer çekimsiz havuzlarda gerçekleşiyor.

ŞİKAYETLERİNDEN KURTULUYORLAR


Ses ve su yalıtımlı özel süit içindeki havuzlarda; yer çekimi, gürültü ve talep edilirse karanlıkta 60 ya da 90 dakika geçiren müşteriler bir yandan şikayetlerinden kurtulurken, diğer yandan farklı bir deneyim yaşıyor. Seanslar sırasında oluşan duyu kayıpları, bazı müşterilerin determinasyonlar görmelerine neden oluyor.

SANAL GERÇEKLİK DE SUNULACAK


Yer çekimsiz havuz sefasının ardından meditasyon odalarında çay eşliğinde dinlenmeye çekilen ziyaretçilerin duygularını ifade ettikleri çizim ve yazılar tesisin duvarlarını süslüyor. Merkez ayrıca testleri devam eden sanal gerçeklik meditasyonu uygulamasını da hizmete sokmaya hazırlanıyor.


EPSOM TUZUNUN ETKİLERİ


Anadolu Ajansı muhabirinin sorularını yanıtlayan tesisin sahibi, yüksek oranda epsom tuzu bulunan havuzlarda gerçekleşen terapinin, başta sinir sistemi olmak üzere insan bedeninde birçok etkiye sahip olduğunu söyledi. Ziyaretçileri çok farklı bir ortama taşıyan terapinin; uyku kalitesi ve süresini düzenlediğini, sakinleştirici özelliğinin olduğunu, eklem ve kas ağrılarını giderdiğini anlatan Irwin, yoğun talebi karşılayabilmek için iki yeni şube açmaya hazırlandıklarını bildirdi.



Müşterilerden iki çocuk annesi Jennifer McCord ise doğum günü hediyesi olarak aldığı terapiye ilk kez denediğini kaydetti. McCord, “Düşündüğümden çok daha fazla rahatlamış hissediyorum. Uzun süredir ihtiyacını duyduğum bir şeydi. Herkese tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı