Gündem ABD'den Türkiye ile ilgili kritik açıklama

ABD'den Türkiye ile ilgili kritik açıklama

Paylaş
ABD'den Türkiye ile ilgili kritik açıklama

ABD Dışişleri Bakanlığı, Washington D.C.'de Türk Büyükelçiliği rezidansı önünde yaşanan kavgayla ilgili bir son dakika açıklaması yaptı

ABD'nin Türkiye Büyükelçisi John Bass'e nota verildiğinin de hatırlatıldığı açıklamada 'Türk güvenliklerin davranışları rahatsızlık verici' ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?


ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Washington ziyareti sırasında Türk Büyükelçilik konutu önündeki kavgayla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı. Büyükelçi John Bass'a sözlü ve yazılı protesto (nota) verildi.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANI: TÜRK ŞİDDETİ BASİT BİR ŞEKİLDE KABUL EDİLEMEZ


ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyareti sırasında Türkiye’nin Washington büyükelçiliği önünde gösteri yapan grupla korumalar arasında çıkan kavga hakkında ilk kez konuştu.

Tillerson, Fox News’e yaptığı açıklamada Türk Büyükelçi Serdar Kılıç’ın ABD Dışişleri Bakanlığı’na çağırıldığını hatırlattı ve “Türk şiddeti basit şekilde kabul edilemez” ifadelerini kullandı. Tillerson sözlerini “Hala süren bir soruşturma var. Bu incelemeden çıkacak sonucu bekleyeceğiz. Türk Büyükelçiliği’nde yaşananlarla ilgili dehşete düştüğümüzü ilettik” diye sürdürdü.


ABD Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı