Türkiye (Son Dakika) ABD'nin İstanbul yasağı için Hükümet'ten flaş hamle

ABD'nin İstanbul yasağı için Hükümet'ten flaş hamle

Paylaş
ABD'nin İstanbul yasağı için Hükümet'ten flaş hamle

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ABD'nin uçakta elektronik cihaz yasağına ilişkin ABD'li muhataplarına mektup gönderdi. Arslan, "Türkiye uluslararası güvenlik kurallarına uyuyor. İstanbul ve Ankara yasak kapsamından çıkarılmalı" dedi

Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 8 ülkeden ABD ve İngiltere’ye yapılan direkt uçuşlarda, yolcuların akıllı telefondan büyük elektronik cihazlarını kabine almaları yasaklanmıştı. Daha önce, bugün yürürlüğe gireceği açıklanan yasağın cuma günü (24 Mart) başlatılacağı öğrenilmişti

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ABD'nin uçakta elektronik cihaz yasağına ilişkin ABD'li muhataplarına mektup gönderdi. Arslan, "Türkiye uluslararası güvenlik kurallarına uyuyor. İstanbul ve Ankara yasak kapsamından çıkarılmalı" dedi.

Mektupta, "Uygulama yolcunun uçuş konforunu olumsuz etkiliyor. İstanbul ve Ankara yasak kapsamından çıkarılmalı. Türkiye uluslararası güvelik kurallarına uyuyor" ifadeleri yer aldı.

TRUMP TARAFINDAN İMZALANDI


ABD Başkanı Donald Trump'ın imzasıyla başlatılan uygulama ile cep telefonundan büyük elektronik cihazların uçak kabinine alınması yasaklanmıştı.


HANGİ ÜLKELER VAR?


Uygulama Türkiye’nin yanı sıra Abu Dabi ve Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Amman (Ürdün), Cidde, Riyad (Suudi Arabistan), Doha (Katar), Kahire (Mısır), Kazablanka (Fas) ve Kuveyt'i (Kuveyt) kapsıyor.

BU DA İNGİLTERE'NİN YASAĞI:


İngiltere'nin yasağı ise Türkiye, Lübnan, Ürdün, Mısır, Tunus ve Suudi Arabistan'dan Birleşik Krallık'a doğrudan yapılan uçuşları kapsıyor. Buna göre, bu ülkelerden Birleşik Krallık'a yapılacak uçuşlarda yolcular kabin içerisine, uzunluğu 16, genişliği 9,3 ve derinliği de 1,5 santimetreden fazla olan herhangi bir tür elektronik cihazı alamayacak. Bu cihazlar uçağın bagajına verilen bavul veya çantalara konulacak.

Haberin Devamı