Dünya ABD, "ön koşulsuz görüşme" teklifini Kuzey Kore'nin kabul etmesini bekliyor

ABD, "ön koşulsuz görüşme" teklifini Kuzey Kore'nin kabul etmesini bekliyor

Paylaş
ABD, "ön koşulsuz görüşme" teklifini Kuzey Kore'nin kabul etmesini bekliyor

ABD'nin Kuzey Kore Özel Temsilcisi Joseph Yun, Pyongyang yönetiminin ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın "ön koşulsuz görüşme teklifini" kabul etmesini beklediğini belirtti

ABD'nin Kuzey Kore Özel Temsilcisi Joseph Yun, Tayland'ın başkenti Bangkok'ta basına yaptığı açıklamada, görüşmelerin ön koşulsuz gerçekleşebileceğini ve Washington'ın Pyongyang'ın nükleer programıyla ilgili baskı ve angajmanına ilişkin ikili yaklaşımına hizmet edeceğini söyledi.

Son zamanlarda nükleer faaliyetlerini artıran Kuzey Kore'nin görüşme konusunda istekli olup olmayacağının henüz kesinlik kazanmadığını kaydeden Yun, "Gerçek bir diyaloğa girmeden niyetlerinin ne olduğunu bilmek çok zor." dedi.

Yun, "Biz diyaloğa açığız, onların da diyalog kurmalarını ümit ediyoruz. Nasıl karşılık vereceklerini göreceğiz. Sonraki adımı belirlemeden önce diplomasi yolunu denemek konusunda çok umutluyum." şeklinde konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, salı günü, Kuzey Kore ile "ön koşulsuz olarak" görüşmeye hazır olduklarını söylemişti.

Tillerson, "Diplomatik açıdan daha önce belirttik; Kuzey Kore ne zaman konuşmak isterse biz hazırız. İlk toplantıyı ön koşulsuz yapmaya da hazırız." ifadelerini kullanmış ve Kuzey Kore'den silahlarını bırakmasını beklemenin "çok da işe yaramayacağını" söylemişti.

Tillerson, diplomatik çabaların sona ermesi durumunda ise askeri bir rolün devreye gireceğini anlatmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump ve Tillerson arasında Kuzey Kore politikası noktasında görüş ayrılıkları daha önce basına yansımıştı. Başkan Trump, Kuzey Kore'ye karşı daha sert bir söylem kullanırken, Tillerson ise diplomasinin önemine vurgu yapıyor.

Trump, Tillerson'ın Asya ziyaretinde Kuzey Kore'ye karşı ABD'nin bölgedeki müttefikleriyle yaptığı görüşmelerin "nafile" olduğunu söylemişti.

Film, Elflerinin hastalanmasıyla birlikte Noel Baba'nın yeni yıl günü çocuklara verecekleri hediyeleri yetiştirmek amacıyla giriştiği maceraları sinemaseverlere anlatacak.

AA

Haberin Devamı