Dünya ABD ordusunda eşcinsel politikası değişiyor

ABD ordusunda eşcinsel politikası değişiyor

Paylaş
ABD ordusunda eşcinsel politikası değişiyor

ABD'de eşcinsellerin kimliklerini açıklayarak orduda görev yapabilmeleri için çalışma başlatılıyor

ABD'de, eşcinsellerin, cinsel tercihlerini açıkça beyan ederek orduya katılmalarını sağlamanın önü açılıyor... ABD Başkanı Barack Obama’nın "Birliğin Durumu" konuşmasında eşcinsellerin önündeki cinsel tercihini açıklayamama engelinin hatırlatılması ve bunun değiştirilmesi için Kongre ve orduyla birlikte çalışacağını söylemesinin ardından ilk adımlar atılmaya başlandı.

SORMA SÖYLEME!

Askerlikte "Sorma, söyleme" sloganıyla bilinen bu engelin değişmesi yönünde, Savunma Bakanı Robert Gates ve Genelkurmay Başkanı Mike Mullen bir çalışma başlatıyor. Bu konudaki planı açıklayan Savunma Bakanı Gates, çalışmanın bakanlığın Baş Hukuk Müşaviri Jeh Johnson ve Avrupa Kuvvetleri Komutanı General Carter Ham’ın öncülüğünde yürütüleceğini söyledi.

ÇALIŞMA 1 YIL SÜRECEK

Gates, çalışmanın bir yıl süreceğini bildirdi. Genelkurmay Başkanı Mullen de "kendi adına" eşcinsellerin orduda görev yapmasına izin verilmesi gerektiğini ifade etti. İnsanları, kim olduklarını açıkça söylemeyi engelleyen siyasetten rahatsız olduğunu belirten Mullen, yasağın kaldırılmasına yönelik uygulamada bazı engeller bulunduğunu, ancak ordunun bunları çözebileceğini kaydetti.

Eşcinsellerin kimliklerini gizlemeden orduda görev yapmasını, 1993 yılında başlatılan bir uygulama engelliyor. Cumhuriyetçiler ise uygulamanın kaldırılması isteklerini eleştiriyor.

Haberin Devamı