Dünya ABD Senatosu sağlık reformu için yaz tatilinde de çalışacak

ABD Senatosu sağlık reformu için yaz tatilinde de çalışacak

Paylaş
ABD Senatosu sağlık reformu için yaz tatilinde de çalışacak

ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Mitch McConnell, yeni sağlık sigortası reformuna ilişkin girişimleri tamamlamak için Senatonun bir aylık yaz tatilinin ilk 2 haftasını iptal ettiğini açıkladı

Cumhuriyetçi Kentucky senatörü ve Çoğunluk Lideri McConnell, yaptığı yazılı açıklamada, Senatonun ağustos başındaki bir aylık yaz tatilinin 2 hafta erteleneceğini bildirdi. Açıklamasında, Demokratların güçlü muhalefetini eleştiren McConnell, "Senato, karşı taraftaki arkadaşlarımızın iş birliği yapmaması nedeniyle duran adaylık süreçleri için daha fazla zamana sahip olmak amacıyla ağustos tatilinin başlangıcını ayın üçüncü haftasına erteleyecek." ifadelerini kullandı.

Senatörlerin tatile çıkmak yerine çalışmaya devam edeceği 2 haftalık süreçte önceliği sağlık sigortası reformuna vereceğini kaydeden McConnell, daha sonra Ulusal Savunma Yetki Yasası’nın ve Beyaz Saray’ın önemli pozisyonlara aday gösterdiği isimlere yönelik oylamaların ele alınacağını bildirdi.

ABD basınında çıkan bazı haberlere göre, McConnell liderliğindeki birkaç Cumhuriyetçi senatör, Obamacare’e alternatif hazırladıkları "Daha İyi Sağlık Hizmetleri Uzlaşma Yasası (BCRA)"nı bu hafta içinde revize edip gelecek hafta oylamaya sunacak.

'İLK OYLAMA ERTELENMİŞTİ'


Mitch McConnell, BCRA tasarısı için 2 hafta önce yapılması beklenen oylamayı, yeterli "evet" oyuna ulaşılamayacağı endişesiyle erteleme kararı almıştı. Erteleme kararı, yeni tasarının milyonlarca Amerikalının sigortasız kalmasına yol açabileceğinin açıklanmasından bir gün sonra gelmişti.

ABD Kongresi Bütçe Ofisi (CBO), Cumhuriyetçi senatörlerin hazırladığı sağlık sigortası tasarısı için yayınladığı analiz raporunda, ilgili teklifin yasalaşması halinde ülkedeki sigortasız birey sayısının 22 milyon daha artırabileceğine işaret etmişti.

Uzmanlar, sağlık sigortası konusunda süren belirsizliğin özellikle genç ve sağlıklı Amerikalıların sigortalarını iptal etmesine neden olarak sisteme zarar verdiği uyarısında bulunuyor.

Haberin Devamı