Gündem ABD ve Avrupa'dan kalleş saldırıya kınama

ABD ve Avrupa'dan kalleş saldırıya kınama

Paylaş
ABD ve Avrupa'dan kalleş saldırıya kınama

ABD Büyükelçiliği, Twitter hesabından, İstanbul'da meydana gelen patlamayı kınadı. Avrupa Konseyi ise, masum sivillerin hayatını kaybettiği saldırıya karşı tüm Avrupalı hükümetlerin Türkiye'nin yanında ve dayanışma içerisinde olduğunu bildirdi

ABD Büyükelçiliği, Twitter hesabından, İstanbul'da meydana gelen patlamayı kınadı. Yapılan açıklamada, "Kalplerimiz ve dualarımız bu gece Istanbul halkıyla birlikte. Bu geceki korkak saldırıyı kınıyor, teröre karşı yanında yer aldığımız Türk halkının cesaretine saygı duyuyoruz" denildi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price da ABD'nin, İstanbul'daki terör saldırısını en güçlü şekilde kınadığını bildirdi.

Avrupa Konseyi ise İstanbul'daki bombalı saldırıyı kınayarak, masum sivillerin hayatını kaybettiği saldırıya karşı tüm Avrupalı hükümetlerin Türkiye'nin yanında ve dayanışma içerisinde olduğunu bildirdi.


AVRUPA'DAN DAYANIŞMA MESAJI


Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Sözcüsü Daniel Holtgen, yaptığı açıklamada, "Tüm Avrupalı hükümetlerle birlikte, İstanbul'da gerçekleşen ve masum sivillerin hayatını kaybettiği terör saldırısını kınıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Holtgen, Türkiye'nin, İstanbul'daki terör saldırısı sonrası Avrupalı hükümetler ve Avrupa Konseyi'nin, dayanışma ve desteğine itimat edebileceğini dile getirdi.


İNGİLİZ HÜKÜMETİ DE KINADI


İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, İstanbul'daki saldırıya ilişkin resmi Twitter hesabından açıklamada bulundu.

Johnson, açıklamasında, "İstanbul’daki saldırıyı kınıyorum. Düşüncelerim, olaydan etkilenenlerle birliktedir. Birleşik Krallık, terörle mücadelede Türkiye ile çalışmaya bağlı." ifadelerini kullandı.

BEYAZ SARAY'DAN KINAMA


Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price, ABD'nin, İstanbul'daki terör saldırısını en güçlü şekilde kınadığını bildirdi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi (NSC) Sözcüsü Price, yaptığı yazılı açıklamada, "ABD, bugün İstanbul'da çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına sebep olan terör saldırısını en güçlü şekilde kınamaktadır." ifadelerine yer verdi.

Saldırının polisleri hedef aldığını belirten Price, "Dualarımız saldırıda hayatını kaybedenler, onların aileleri ve tüm Türk milleti iledir. Türkiye'yi, ABD'yi ve küresel barış ile istikrarı tehdit eden tüm teröristlere karşı NATO müttefikimiz Türkiye ile dayanışma halindeyiz." değerlendirmesinde bulundu.