Siyaset ABD'de askeri üste dünyayı karıştıran alarm
Paylaş
ABD'de askeri üste dünyayı karıştıran alarm

ABD'nin Maryland eyaletindeki Andrews Hava Üssü'nde 'silahlı saldırı' alarmı verilmesi dünyayı karıştırdı. ABD Başkanlarının hizmetindeki Air Force One uçağına ev sahipliği yapmasının yanı sıra, Başkan Obama'nın da düzenli olarak golf oynadığı üsteki olayın aslında bir tatbikat olduğu ve herhangi bir saldırı bulunmadığı ise sonradan açıklandı

Olay şöyle gelişti:

Önce Reuters'ın haberine göre, bir Savunma Bakanlığı yetkilisi, Andrews Üssü'nde bir saldırgan olduğunu bildirdi.

Olayın yaşandığı Andrews Hava Üssü'ndeki personele, bulundukları binalardan dışarı çıkmamaları söylendi.

ABD Başkanlarına tahsis edilmiş olan Airforce One uçağının da bu üste muhafaza ediliyor olması, üssü daha da önemli kılıyordu.


Askerler Andrews Üssü'nde Air Force One içindeki Başkan Obama'yı selamlarken (Arşiv)



Söz konusu askeri üs, Beyaz Saray'a yaklaşık 24 kilometre uzaklıkta.

Andrews Üssü, aynı zamanda ABD Başkanı Barack Obama'nın düzenli olarak golf oynadığı askeri üs olarak biliniyor.



TATBİKATI GERÇEK SANIP İHBARDA BULUNDULAR, SONRA TATBİKAT OLDUĞU AÇIKLANDI


Üsteki Malcolm Grow Tıp Merkezi civarında yaşanan olayın ilk başta 'silahlı saldırı tatbikatı' olduğu belirtilse de, daha sonra bunun gerçek bir olay olduğu öne sürüldü ve ona göre polisin olay yerinde operasyona başladığı bildirildi.

Ne var ki, olay devam ederken bir güvenlik yetkilisi tarafından yapılan açıklama, kafaları daha da karıştırdı. İsmi açıklanmayan yetkili, "Andrews Üssü'nde silahlı saldırgan tatbikatı yapılıyordu, ancak tam tatbikatın ortasında, tatbikatla ilgisi bulunmayan birinin 'silahlı saldırgan' var ihbarı geldi. Bunun üzerine polis de gerçek bir silahlı saldırgan varmış gibi harekete geçti. Birisi tatbikatı gerçek sanıp ihbarda mı bulundu bilmiyoruz' dedi.

HERKES RAHAT NEFES ALDI


Bu açıklamanın ardından üsteki olayın sadece bir tatbikattan ibaret olduğu, gerçekten silahlı bir saldırgan bulunmadığı açıklandı.



Haberin Devamı