Dünya ABD'de 'casusluk' skandalı mı?

ABD'de 'casusluk' skandalı mı?

Paylaş
ABD'de 'casusluk' skandalı mı?

Evlilik dışı ilişkisi yüzünden istifa eden CIA Başkanı'nın sevgilisinin evini FBI bastı. Evden koli koli bilgi-belge ve bilgisayar kasaları toplandı. Kadının, Petraeus'tan askeri bilgi sızdırıp sızdırmadığı araştırılıyor. Operasyonun ucu Afganistan'daki komutana ve üçüncü bir kadına uzandı

POSTA İNTERNET

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ajanları, evlilik dışı ilişkisi nedeniyle cuma günü istifa eden ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Başkanı emekli general David Petraeus’un sevgilisi Paula Broadwell evine girdi ve koli koli belge ve bilgisayar kasalarıyla dışarı çıktı. Baskın sırasında Broadwell ve aile üyelerinin evde olmadığı bilgisi ulaştı.

BROADWELL BİLGİ Mİ SIZDIRDI?

Petraeus'un otobiyografisini kaleme alan Harp Akademisi ve Harvard Üniversitesi mezunu Broadwell'in, eski CIA Başkanı'ndan askeri bilgi sızdırıp sızdırmadığının da soruşturuluyor olabileceği belirtiliyor.

SEVGİLİSİ 'ÖTEKİ KADINI' TEHDİT ETMİŞ

Bu arada, istifa eden CIA Başkanı'nın sevgilisinin, Jill Kelley adlı üçüncü bir kadına, 'Sevgilim Petraeus'tan uzak dur' tehdidinde bulunduğu ve bu yönde kendisine e-postalar gönderdiği öne sürülüyor.

Petraeus'un ise, geçen yaz yaşanan bu olayı öğrendiğinde büyük şok yaşadığı iddia ediliyor.

.KELLEY KİMDİR?

Petraeus'un 'platonik ilişkim var' dediği Jill Kelley, Florida Tampa'daki MacDill Hava Üssü'nde görevli yabancı subayların halkla ilişkilerinde gönüllü görevler üslendiği için üst düzey askeri yetkililerle de sıkı ilişkile sahip... Olayda 'üçüncü kadın' olarak anılan Kelley, Lübnan’ın saygın Maronit ailelerinden birine mensup ancak ABD doğumlu...

'İLİŞKİM PLATONİK AMA SEVGİLİM İNANMIYOR'

Petraeus’un, arkadaşlarına, Tampa sosyetesinden Jill Kelley ile ilişkisinin platonik olduğunu, öte yandan sevgilisi Paula Broadwell’in bunu romantik bir ilişki olarak gördüğünü söylediği ifade ediliyor.

David Petraeus’un bir arkadaşı, Broadwell’in Kelley’e gönderdiği e-postaları öğrenince emekli generalin şoka girdiğini belirtirken, Kelley ve cerrah eşi Scott ile arkadaş olduğunu söyleyen Petraeus’un, çiftin Tampa’daki evlerini düzenli olarak ziyaret ettiğini söylediği kaydedildi.

30 BİN SAYFALIK E-POSTA BULUNDU


Petraeus'un, yakın çevresine, 'Kelley'nin bilgisayarında bulunduğu iddia edilen hassas askeri bilgilerle benim hiçbir bağlantım yok. Bunların Kelley'e, Afganistan'daki diğer komutanlar tarafından verilmiş olabilir' dediği belirtiliyor.

Jill Kelley, Mayıs ayında 'rahatsız edici' e-postalar almaya başlamıştı. Söz konusu e-postalar, Kelley’nin yetkilileri durumdan haberdar etmesine neden olmuş, sonunda da Petraeus’un istifasıyla sonuçlanan soruşturmayı tetiklemişti.

OPERASYONUN BİR UCU AFGANİSTAN'A UZANDI

Bu arada Pentagon, ABD'nin Afganistan'daki bir numaralı komutanı General John Allen'ın da, Kelley'e yollanan 'uygunsuz iletiler' nedeniyle soruşturma altında olduğu bilgisini verdi.

İsminin açıklanmasını istemeyen ABD'li bir üst düzey savunma yetkilisi, 2010-2012 yılları arasında Kelley ile Allen arasında paylaşılmış 30 bin sayfaya yakın e-posta mesajları diğer dokümanların incelemeye alındığını söyledi.

KONSOLOSLUK BASKINI 'BİNGAZİ ZİNDANI' YÜZÜNDEN Mİ?


David Petraeus’un biyografisini de yazan Paula Broadwell, geçen ay Denver Üniversitesi’nde yaptığı bir konuşmada, CIA’nin göz altına alınanları Bingazi’deki gizli bir tesiste tuttuğunu ve 11 Eylül’de ABD Konsolosluğu’na düzenlenen saldırının bu kişilerin salıverilmesi çabası olduğunu söylemesi üzerine dikkatleri üzerine çekmişti.

Konuşmasının görüntüsü YouTube’da bulunan Broadwell, CIA’nin Libya’daki faaliyetlerini kendisine kimin söylediğini açıklamamıştı.

CIA ise Bingazi'deki zindanlarla ilgili iddiaları yalanlıyor.

POSTA İNTERNET

Haberin Devamı