Dünya ABD'de hortum felaketi: 251 ölü

ABD'de hortum felaketi: 251 ölü

Paylaş
ABD'de hortum felaketi: 251 ölü

ABD'nin birkaç gündür özellikle güneyini etkileyen şiddetli fırtına ve hortumlarda 251 kişi hayatını kaybetti

ABD’nin güney ve güneydoğu eyaletlerini vuran şiddetli yağmur ve hortumlar can almaya devam ediyor. Ülkede, başta Alabama olmak üzere, toplam 6 eyalette hayati felç eden hortum ve kasırgalar sonucu, 162’si Alabama’da olmak üzere toplam 251 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı.

Haberin Devamı

Ülkede son 40 yıldır yaşanan en ölümcül doğal afetlerden biri olduğu bildirilen hortumlar bazı eyaletlerin felaket bölgesi ilan edilmesine neden oldu. Hortum ve kasırganın vurduğu bölgelerde henüz hasar tespiti yapılamadığı, bu nedenle de ölü sayısının artabileceği belirtiliyor.

Öte yandan Güney ve Güneydoğu bölgelerinde yaşamı felce uğratan hortum ve kasırganın, ABD’nin Doğu bölgesine kaymakta olduğu belirtildi, bu nedenle Pennslyvania, Jersey ve York’ta yaşayanlara uyarı yapıldı. Hortumun ve kasırganın ilk etkileri öğle saatlerinden sonra York kentine ulaştı.

Tuscaloosa kentinde de etkisini gösteren hortum, burada da 15 kişinin yaşamını yitirmesine yol açtı. Kent nüfusunun 180 bin olduğu Tuscaloosa’da, hortum sonrası kameralara yansıyan görüntülerde, önüne kattığı her şeyi kökünden söküp yüzlerce metre uzaklığa fırlattığı görüldü. Hortumlar, Alabama’nın yanı sıra, Mississippi (32 ölü), Tennessee (33 ölü), Georgia (14 ölü), Virginia (8 ölü) ve Kentucky (2 ölü) eyaletlerinde hayatı felce uğrattı.

Haberin Devamı

Güney eyaletlerde 120 den fazla irili-ufaklı hortum meydana geldi. Kasırganın etkili olduğu eyaletlerde 335 binden fazla insan elektriksiz kaldı. Fırtınanın hızı zaman zaman saatte 215 kilometreyi buldu. Arkansas’ın kuzey bölgesine son dört günde 51 santimetre yağmur düştü.

Nafiz ALBAYRAK/NEW YORK, (DHA)

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer5304","5304","201104","5304-8.jpg");