Dünya ABD'de 'Kara Cuma' çılgınlığı

ABD'de 'Kara Cuma' çılgınlığı

Paylaş
ABD'de 'Kara Cuma' çılgınlığı

ABD'de her yıl Kasım ayının dördüncü perşembe günü kutlanan Şükran Günü'nün ardından'Kara Cuma' (Black Friday) olarak bilinen indirimli alışveriş günü başladı

Firmaların ABD çapında sadece bir gün için uyguladığı yüksek indirim oranlarını kaçırmak istemeyen müşteriler 'Şükran Günü' kutlamalarının ardından mağazalara akın ederek, uzun kuyruklar oluşturdu. Her yıl onlarca kişinin yaralandığı alışveriş çılgınlığı 'Kara Cuma' indirimlerinin Cumartesi ve Pazar günleri de devam etmesi bekleniyor. ABD Ulusal Perakendeciler Federasyonu, 4 gün boyunca 140 milyon kişinin alışveriş yapmasını beklediklerini açıkladı. Özellikle elektronik ürünlerdeki indirimler dikkat çekiyor.

Geçen yıllardan farklı olarak mağazaların bu yıl kapılarını Şükran Günü gecesinde açacağını duyurması üzerine, uygun fiyata alışveriş yapmak isteyen Amerikalılar, akşam saatlerinden itibaren mağazaların önünfe toplanmaya başladı. Ancak tatil gününde mağazalarını açarak, işçi çalıştıran market zincirleri protestoların da hedefinde. Mağazaya ilk girenlerden olmak ve istediği ürünü tükenmeden almak için saatlerce sıra bekleyen Amerikalılar, özellikle Moda Caddesi olarak bilinen Fifth Aveneu'daki mağazaların kapısında uzun kuyruklar oluşturdu.

Haberin Devamı