Dünya ABD'de yaşayan Türk çiftin ahlaksız planı FBI'a takıldı

ABD'de yaşayan Türk çiftin ahlaksız planı FBI'a takıldı

Paylaş
ABD'de yaşayan Türk çiftin ahlaksız planı FBI'a takıldı

ABD'de yaşayan Aslı-Melih Dinçer çifti, 82 yaşındaki zengin komşularının mal varlığına konmak için Hollywood filmlerini andıran bir plan yaptı. Ancak işler yolunda gitmedi. Aslı Dinçer'in yaşlı adama 'Evini üzerime yap, evlenelim' dediği, dikkat çekmemek için çiftin boşandığı iddia ediliyor

York’un tatil bölgesi Hamptons’ta yaşayan 44 yaşındaki Aslı Dinçer ile 31 yaşındaki eşi Melih Dinçer, geçen yıl Temmuz ayında bölgedeki Yahudi merkezine isimsiz tehdit mesajları gönderdikleri gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. ‘Müslüman çiftten dini merkezi bombalama tehdidi’ şeklinde haberlere konu olan olayla ilgili davada yaşananların Hollywood filmlerini andıran perde arkası açığa çıktı.

Vatan'ın haberine göre Türk çift, emekli hava kuvvetleri subayı olan mahalle sakini Murray C. Frank’ı (82) kendilerine hedef seçmişti.

1.75 MİLYON DOLARLIK SAMİMİYET...

Hiç evlenmediği için çocuğu ve varisi olmayan yaşlı adamın 1.75 milyon dolar değerindeki evini ele geçirmek için Aslı Dinçer, Frank ile samimiyet kurmaya başladı.

Yaşlı adama, ‘Evini üzerime yaparsan ya da mirasının tamamını bana bırakacağına ilişkin bir belgeyi imzalarsan seninle evlenirim’ diye baskı yaptı.

Dinçer çifti foyaları açığa çıkmasın diye aynı gün boşandı. Buna rağmen aynı evde yaşamaya devam ediyorlardı. Mahalle sakinleri de durumun farkındaydı.

Yaşlı adamı uyaran bölgedeki Yahudi Merkezi’nin hahamı Marc Schneier oldu. Bunun üzerine emekli subay da polise ‘Aslı adında bir kadın mal varlığıma konmak için bana musallat oldu’ dedi.

İNTİKAM 'BOMBA'SI!

Planları suya düşen Aslı ve Melih, kendilerini kötüleyen kişinin Haham Schneier olduğunu öğrenmişti. Yahudi din adamından intikam almak için tatil için Türkiye’de bulundukları sırada bir internet cafe’den 28 Mayıs, 3 ve 8 Haziran tarihlerinde isimsiz e-mailler göndererek Yahudi Merkezi’nin Ramazan ayında bombalanacağını yazdılar.

Hatta panik büyüsün diye aynı mailleri İç Güvenlik Bakanlığı ve FBI’a da gönderdiler.

FBI TESPİT ETTİ

Ancak elektronik takip sonucu maillerin Dinçer çifti tarafından gönderildiği FBI tarafından tespit edildi. 11 Temmuz’da İstanbul’dan York’a döndüklerinde JFK Havalimanı’nda kendilerini FBI ajanları bekliyordu.

Bir ajan Aslı Dinçer’e, ‘O mailleri siz mi gönderdiniz?’ diye sordu. Dinçer doğruladı. Nedeni sorulduğunda, ‘Benim hakkımda yaşlı adama kötü şeyler söylüyordu. Hayatımı mahvetti. İntikam almak istedim’ yanıtı verdi. Uzun süredir işsiz oldukları belirlenen çift 50 bin dolarlık kefaleti de ödeyemeyince o günden beri Suffolk cezaevi’nde tutuluyor. Plandaki rolü tam olarak delillendirilemediği için Melih Dinçer’in en fazla 1 yıl ceza alacağı belirtiliyor. Aslı Dinçer’in ise daha ağır bir cezayla karşı karşıya kalacağı kaydedildi.

EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

Yaşanan olaydan hemen sonra çiftin hedefi olan Murray Frank, evinde doğal yollardan ölmüş halde bulundu. Tek mirasçısı olan kardeşi de birkaç gün sonra öldü.

3

Haberin Devamı