Dünya ABD'de yeni seksi ajan vakası

ABD'de yeni seksi ajan vakası

Paylaş
ABD'de yeni seksi ajan vakası

ABD'de Anna Fermanova adlı 24 yaşındaki Rus güzellik uzmanının Teksas'ta yabancı casus operasyonu kapsamında tutuklandığı ortaya çıktı

Dallas yakınında yaşayan Fermanova, son teknoloji gece görüş dürbünleri ve ihracı yasak birtakım sofistike askeri ekipmanı Rusya'ya götürmeye çalışırken yakalandı.

Fermanova'nın kaçırmaya çalıştığı spesifik cihazlara el konulduğu ve tutuklandığı kaydedildi. Olay, Soğuk Savaş'tan beri ABD ile Rusya arasında yaşanan en büyük casus geriliminin merkezindeki isim olan ve düzgün fiziğiyle dikkat çeken 'Kızıl Ajan' lakaplı Anna Chapman vakasına benzerliğiyle dikkat çekti.

Chapman bu ay başında Rusya'ya gönderilmişti. İki kadının birbirlerini tanıyıp tanımadıkları ise bilinmiyor. Fermanova'nın 15 Temmuz'da, "bilerek ve isteyerek" ABD'nin cephane listesinde bulunan ve dışarı çıkarılması yasak cihazları ihraç etmeye çalışmak suçlamasıyla tutuklandı.

GECE GÖRÜŞ DÜRBÜNLERİ VE TELESKOPLAR ELE GEÇİRİLDİ

Gece görüş dürbünleri ve teleskopları, ABD Savunma Bakanlığı'nın onayı olmaksızın ülke dışına çıkarılamıyor, zira bu cihazlar sofistike askeri silahlar kapsamında.

Ajanın bu askeri techizatı internet üzerinden aldığı kaydedilirken, bir gümlük görevlisi ekipmanın üzerindeki seri numaralarının siyah keçeli kalemle kapatılmış olduğunu belirtti.

Fermanova'nın halihazırda ev hapsinde tutulduğu ve pasaportuna el konulduğu bildirildi. Gelecek ay New York'ta mahkemeye çıkarılacak olan Rus vatandaşı Fermanova'nın 10 yıl hapis cezasına çarptırılabileceği belirtiliyor.

AVUKATI İDDİALARI REDDETTİ

Avukatı Scott Palmer, iddiaların asılsız olduğunu öne sürerken, Fermanova'nın eşinin gece görüş ekipmanlarını avcılara yeniden satmayı amaçladığı iddia edildi.

Fermanova, ABD'ye Letonyalı ailesiyle birlikte henüz çocukken gelmişti. Bu ay başında Chapman dahil 10 ajan, ABD'de suçlu bulunarak, Soğuk Savaş dönemindeki gibi bir casus takasıyla Rusya'ya gönderilmişti.

Rus Devlet Başkanı Dimitri Medvedev ABD için casusluk yapmakla suçlanan dört Rus hakkında af çıkarmıştı.

Gazeteport

2

Haberin Devamı