Dünya ABD'den Ermeni tasarısı açıklaması

ABD'den Ermeni tasarısı açıklaması

Paylaş
ABD'den Ermeni tasarısı açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley, Temsilciler Meclisi gündemine gelebileceği belirtilen Ermeni tasarısına karşı olduklarını açıkça dile getirdiklerini hatırlatarak, Temsilciler Meclisi ile bu konuda temas halinde olduklarını söyledi

Crowley, günlük basın toplantısında konuyla ilgili bir soru üzerine, “Tasarıya muhalefetimizi açıkça ortaya koymuştuk. Bu konuda Temsilciler Meclisi ile temas halindeyiz” dedi.

Haberin Devamı

Sözcü Crowley, “ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın, tasarının gündeme getirilmemesini söylemek için Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ya da Meclis'teki diğer yetkililerle görüşüp görüşmediğine” dair bir soruyu da, “(Teması kuranın) Dışişleri Bakanı Clinton olup olmadığını söyleyemem, ancak Temsilciler Meclisi ile temas halindeyiz” şeklinde yanıtladı.

ABD Dışişleri Bakanlığından üst düzey bir yetkili de, Ermeni tasarısı konusunda tutarlı bir tutuma sahip olduklarını ve bu görüşlerini değiştirmediklerini söyledi.

Temsilciler Meclisi yetkilileriyle temaslarında, tasarının Meclis gündemine getirilip getirilmeyeceğine dair izlenimleriyle ilgili bilgi vermeyen yetkili, “Şunu çok net ifade etmek isterim ki, şu anda tasarının oylanması için gündeme alındığına dair bize ulaşmış bir bilgi yok. Kongre'nin çalışma süresi hala devam ediyor ve tabii ki Kongre ne yapmayı seçerse, onu yapabilir. Ancak tasarıya muhalefetimiz net” diye konuştu.

Haberin Devamı

(A.A.)