Dünya ABD'den İran'a yeni yaptırımlar

ABD'den İran'a yeni yaptırımlar

Paylaş
ABD'den İran'a yeni yaptırımlar

ABD Hazine Bakanlığı, Mahan, Caspian, Meraj ve Pouya gibi İran havayolu şirketlerine Amerikan menşeli ürünleri tedarik ettiği iddia edilen 3 kişi ve 6 şirkete yaptırım uygulanacağını açıkladı

ABD yönetimi, kara listesindeki İranlı hava yolu şirketlerine Amerikan menşeli ekipman temin ettikleri gerekçesiyle 9 kişi ve kuruluşa karşı yaptırım kararı aldı.

Haberin Devamı

ABD Hazine Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Mahan, Caspian, Meraj ve Pouya gibi İranlı hava yolu şirketlerine Amerikan menşeli ürünleri tedarik ettiği iddia edilen 3 kişi ve 6 şirketin yaptırım listesine alındığı bildirildi.

YAPTIRIM UYARISI

Ayrıca, yaptırım listesindeki İranlı hava yollarına ait 31 uçağa hizmet veya iniş izni tanıyanların ABD'nin yaptırımlarına tabi tutulacağı uyarısında bulunuldu.

ABD'nin yaptırım uyguladığı İranlı hava yolu şirketlerinin terör örgütü Hizbullah ve Esed rejimine silah, savaşçı ve finansman sağladığı öne sürülen açıklamada, ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in şu ifadelerine yer verildi:

MAL VARLIKLARI DONDURULDU

"Dünya genelinde ülkeler ve şirketler, İran tarafından bölgeye terör ihraç etmek için kullanılan hava yollarına iniş izni ve havacılık hizmetleri sağlamanın getirdiği riskleri dikkate almalılar. Bu hava yolu şirketlerinin Amerikan ürünlerini ve hizmetlerini temin edebilmek için kullandığı aldatıcı uygulamalar, İran rejiminin işleyişi için başvurulan hilekar yolların sadece bir örneği."

Haberin Devamı

Yaptırım kararıyla ABD'deki mal varlıkları dondurulan ve Amerikalılarla ticari ilişki kurmaları yasaklanan 3 kişi ve 6 şirket arasında Türkiye'den bir şahıs ile 4 şirket yer aldı. Listedeki diğer isimleri İran vatandaşları ve şirketleri oluşturdu.

AA